Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τον Ιούνιο οι νέες αντικειμενικές αξίες - Ποιοι ιδιοκτήτες βγαίνουν χαμένοι


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 7 Μάιος, 2018 - 09:32 | Στην Κατηγορία:

Οι τιμές ζώνης που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου περίπου επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η επιτροπή για τις αντικειμενικές δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της επεξεργασίας των τιμών ζώνης, όπως τις εισηγήθηκαν οι εκτιμητές ακινήτων, με συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», χαμένοι εκτιμάται ότι θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές με σημερινή τιμή ζώνης 750 ευρώ, 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις περιοχές αυτές ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αυξηθεί από 3,5% έως 21,6%, ενώ θα υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις που ο φόρος θα είναι υψηλότερος κατά 62%.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, με συνέπεια όλα να κρίνονται από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν τον χάρτη της αγοράς και το φορολογικό τοπίο, καθώς θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα