Thumbnail
Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ενώ συνολικά 530 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα

Αιτωλοακαρνανία

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι. Στην Παραβόλα, σύμφωνα με το agriniopress, πλημμύρισαν υπόγεια και παρασύρθηκαν οχήματα. Στο Μεσολόγγι, η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ 5 άτομα που κινδύνευαν μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Εξαιτίας κατολίσθησης στην περιοχή Κλεισούρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Μηχανήματα εργάζονται για να απομακρυνθούν οι όγκοι χώματος, δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Προβλήματα υπάρχουν σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, όπου από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.


Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στο 59o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας, Παναιτώλιο
  • Από 5ο έως 9ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Αγρινίου - Θέρμου, στο ύψος της κοινότητας, Καινούργιο
  • Από το 8ο έως το 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγρινίου - Αγίου Βλασίου, λόγω κατολίσθησης
  • Στην επαρχιακή οδό Μακρυνείας - Ναυπάκτου, στο ύψος της διασταύρωσης, Κεράσοβο
  • Στην επαρχιακή οδό Αστακού - Μεσολογγίου, στο ύψος της γέφυρας, Μάστρου
  • Στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας Φραγκουλέικα, λόγω κατολίσθησης
  • Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχει μεγάλη συσσώρευση υδάτων στις περιοχές Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Λυσιμαχεία και Χρυσοβέργι

Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ τα συμβατικά εκτελούν πλόες κατά την κρίση του πλοιάρχου. Απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστό, επίσης, είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα Νέα Στύρα. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Καβάλα-Πρίνος και Κεραμωτή-Θάσος.

Ακυρώσεις πτήσεων στο Ηράκλειο

Ακυρώθηκε η πρωινή άφιξη από Αθήνα αλλά και η πρωινή αναχώρηση από Ηράκλειο προς Αθήνα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Παράλληλα, οι υπόλοιπες πτήσεις από Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη (δύο στο σύνολο) δεν μπορούν να προσγειωθούν και είτε θα επιστρέψουν πίσω, είτε θα προωθηθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Υπό «πολιορκία» η Ήπειρος

Στην Ήπειρο σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα. Η νύχτα που πέρασε, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον Λούρο και χωριά της Πρέβεζας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Κατσαούνος, στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλησε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους.

Η πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 63 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας. Στην περιοχή επιχειρούν 9 οχήματα και 21 άνδρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το ένα μέτρο.
Στους 10 έχει φτάσει ο αριθμός των πολιτών που έχουν απεγκλωβιστεί, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα, οι πυροσβέστες εργάζονται για την άντληση υδάτων από σπίτια. Πολλά από τα χωριά της περιοχής, έχουν προβλήματα στην πρόσβαση λόγω κατολισθήσεων, ενώ στο χωριό 'Ανω Ράχη, κατέρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αυτοκίνητο.


 
Ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει καταρρεύσει το οδόστρωμα, προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων, καθώς υπερχείλησε ο Σαραντάπορος και παρέσυρε το δρόμο. Επίσης, υπερχείλησε ο Αώος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας και να κοπούν οι αγωγοί του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κόνιτσας. Η ύδρευση της κωμόπολης είναι ανεπαρκής γιατί γίνεται από αντλιοστάσιο. Προβλήματα, καταγράφονται σε όλο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ συνεργεία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας, εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο:

Ιωάννινα

Συγκεκριμένα  η κυκλοφορία έχει διακοπείστη Θέση ‘’Μεσογέφυρα’’, πλησίον της διασταύρωσης των  Δ.Δ. Αηδονοχωρίου καιΜολυβδοσκέπαστου,κατά μήκος της κοίτης των ποταμών Αώου και Βοϊδομάτη.
Στο  78ο χλμ Ε.Ο Ιωαννίνων - Κοζάνης (πλησίον διασταύρωσης Δ.Δ. Μολίστας),η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στο ένα (1) ρεύμα κυκλοφορίας,ενώ στο  επαρχιακό οδικό δίκτυο, μεταξύ των Δ.Δ Χαραυγής -Καστάνης και Στρατινίστας -Δ.Δ Καστάνης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία  λόγω κατολισθήσεων.

Πρέβεζα

Διακοπή κυκλοφορίας  εντός της Κοινοτικής Οδού της Τ.Κ Άνω Ράχης, Δήμου Πρέβεζας.

Η  Υπερχείλιση ρέματος, εντός του Τ.Δ. Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, είχε ως  αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παρακείμενες οικίες και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε οδούς, εντός του Τ.Δ. Επίσης ,  υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος σε τμήμα της 
κοινοτικής οδού Ριζών - Χειμαδιού του Δήμου Πρέβεζας. 

Θεσπρωτία

Η  υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά είχε ως με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο Νεράιδας - Σαγιάδας, από 8ο έως 11,5ο χλμ. Η συγκοινωνία διεξάγεται από παράπλευρες Επαρχιακές οδούς.

Η  υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά είχε ως αποτέλεσμα   να διακοπεί  επίσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας από το 74ο έως το 75,5ο χλμ.
Η συγκοινωνία διεξάγεται από ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ.

 Επ. Οδό Ηγουμενίτσας – Φιλιατών (Δ/ση Παραπόταμου).

Κατολίσθηση   υπάρχει στην Επ. οδό Αμπέλια – Αμμότοπου, στο ύψος της γέφυρας κάτω από  την Ιόνια οδό, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό (από το χωριό Καμπή).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχοινας
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
Η πρόταση  αφορά ένα κοινό πρόγραμμα πανεπιστημίων  από διαφορετικές χώρες της ΕΕ, το οποίο θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη και θα συμβάλει...
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
bigbrother.jpeg
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
Οι γονείς, παρά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου, δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα να μην εγκατασταθούν και λειτουργήσουν οι κάμερες
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
sxolikes-ekdromes-min_0.jpg
Εκπαιδευτικοί: Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών
Τα πρόσφατα περιστατικά με τη σύλληψη εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών...
Εκπαιδευτικοί: Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών
μαθητές
Πανελλήνιες: Επιλογές σπουδών και τα γνωστά.. άγνωστα επαγγέλματα του μέλλοντος 
Πανελλήνιες: Αν λοιπόν πριν από 20 χρόνια έλεγε κάποιος ότι επάγγελμα του μέλλοντος θα είναι ο δημιουργός app και ότι κάποιοι δημιουργοί app θα...
Πανελλήνιες: Επιλογές σπουδών και τα γνωστά.. άγνωστα επαγγέλματα του μέλλοντος