Thumbnail
Οι μετρήσεις έγιναν από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Κάτω από τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ήταν οι μετρήσεις που διενήργησε στα τέλη Απριλίου η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη και συγκεκριμένα στη θέση Ύψωμα "Κολοσύρτης" του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι μετρήσεις έγιναν μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προς την Επιτροπή και με αφορμή τη διαδικασία κατάθεσης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων εκμέρους των νόμιμων ραδιοφωνικών σταθμών, στο πλαίσιο της νομιμοποίησης των κεραιοδιατάξεών τους.

Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ελπίδα Μινοπούλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής που ενέκρινε τις γνωμοδοτήσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των κέντρων ευρυεκπομπής δέκα ραδιοσταθμών. Η κ. Μινοπούλου διευκρίνισε ότι έγιναν μετρήσεις στον συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα σε διαφορετικές θέσεις και δεν βρέθηκαν υπερβάσεις των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Επιπλέον δεν εκφράστηκαν στην υπηρεσία αντιρρήσεις για τις μελέτες.

Σε ό,τι αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, περίπου 20 έχουν καταθέσει τέτοιες μελέτες, ενώ οι εισηγήσεις για 14 από αυτούς έγιναν μέχρι τώρα δεκτές. Η διαδικασία προέβλεπε την κατάθεση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα δοθεί παράταση.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη «Συμμετέχω» τοποθετήθηκε θετικά για την νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων των ραδιοφωνικών σταθμών ενώ ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε λευκό. Σε προηγούμενη σχετική συνεδρίαση ο ίδιος είχε κάνει λόγο για αναρχία στο συγκεκριμένο ζήτημα και είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρχει διασπορά των κεραιών και η χωροθέτηση να γίνει με επιστημονικά κριτήρια.

Από την πλευρά της, η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά» δήλωσε θετική στην προσπάθεια να μπει μια τάξη στο ραδιοφωνικό τοπίο και να χαρτογραφηθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Σημείωσε ότι ήταν στη σωστή κατεύθυνση το αίτημα της υπηρεσίας της Περιφέρειας προς την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ζήτησε στο εξής να γίνονται αντίστοιχα αιτήματα, να πραγματοποιούνται επιτόπιοι έλεγχοι σε τυχαίο χρόνο και να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποσυρθεί από την περιοχή ο εξοπλισμός που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία