Thumbnail
Ηγετικό μέλος σπείρας

Στη σύλληψη 27χρονου από τη Λετονία που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος σπείρας και διώκεται διεθνώς προχώρησαν στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης αστυνομικοί της διεύθυνσης Ασφάλειας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα από την εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Αίτημα σύλληψης είχε υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, χρήσης ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου, χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό προσπορισμό οφέλους, πράξεις που τελέστηκαν στις ΗΠΑ κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016.

Ο 27χρονος κατηγορείται ότι είναι ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας που καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από υποψήφιους αγοραστές. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι με τον παραπάνω τρόπο η εγκληματική ομάδα απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.000.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η σπείρα έπειθε τα υποψήφια θύματα- αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς που ανοίχθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, και τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν με εμβάσματα σε τρίτες χώρες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα