Thumbnail
Αναλυτικά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές

Κάθε καλοκαίρι μαθαίνουμε για τραγικά δυστυχήματα που γίνονται στις παραλίες, στην ανοιχτή θάλασσα ή στις πισίνες σε όλη τη χώρα.

Ο συνδυασμός της ανεμελιάς, της άγνοιας κινδύνου, αλλά και της ενδεχόμενης κατανάλωσης αλκοόλ ή/και φαγητού πριν βουτήξουμε στο νερό, ανεβάζει κατακόρυφα τον κίνδυνο κάποιου απρόβλεπτου ατυχήματος.

Πολλοί ξεχνούν για παράδειγμα ότι υπάρχουν υποθαλάσσια ρεύματα, τα οποία μπορεί να είναι πολύ ισχυρά, σε βαθμό που να μην μπορεί ο κολυμβητής να ξεφύγει από αυτά.

Μην ξεχνάτε ποτέ να ακολουθείτε τις παρακάτω βασικές οδηγίες προστασίας και πρόληψης ατυχημάτων στην παραλία, στην πισίνα ή στην ανοιχτή θάλασσα:

- Μην μπείτε ποτέ στο νερό, αν έχετε πιει αλκοόλ
- Μην βουτήξετε ποτέ από ύψος, αν προηγουμένως δεν έχετε δει με τα ίδια σας τα μάτια τον βυθό στο σημείο που θα πέσετε. Πρέπει να έχει αρκετό βάθος.
- Όταν πάτε σε ένα νέο μέρος για διακοπές, ρωτήστε τους ντόπιους κατοίκους για τυχόν γνωστά υποθαλάσσια ρεύματα στην περιοχή ή για άλλους κινδύνους.
- Πάντα κολυμπάτε κοντά στην ακτή και αρκετά πριν από τις σημαδούρες, οι οποίες σε ορισμένες παραλίες οριοθετούν τον χώρο κολύμβησης των λουόμενων.
- Πάντα να κολυμπάτε παρέα με ένα ακόμα άτομο.
- Όταν ξεκινάτε τις διακοπές σας, το σώμα σας δεν είναι ακόμα έτοιμο για πολύωρο και κοπιαστικό κολύμπι. Κολυμπήστε μικρές αποστάσεις τις πρώτες μέρες και σταδιακά αυξήστε τις.
- Εάν δεν είστε σε παραλία, αλλά μπαίνετε στο νερό απευθείας από βραχώδη ακτή, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα εντοπίσει το σημείο από το οποίο θα βγείτε από το νερό. Προσοχή: Αν έχει κύματα, μην κάνετε μπάνιο κοντά σε βράχια.
- Πολλοί άνθρωποι δεν αναλογίζονται τον ρόλο που παίζει η θερμοκρασία του νερού. Όταν η θάλασσα είναι πολύ παγωμένη το αίμα συγκεντρώνεται στον κορμό του σώματος για να κρατήσει τα όργανα ζεστά. Έτσι, μετά από λίγο μουδιάζουν τα άκρα και, πρακτικά, δεν μπορείτε να κολυμπήσετε.

Πηγή: telegraph.co.uk via iatropedia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής