Thumbnail
Νοσοκομεία

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στα εισοδήματά τους, όπως αυτές προκύπτουν από το νέο ιατρικό μισθολόγιο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι 30 - 40 ευρώ το μήνα για τους Επιμελητές Β', 50 - 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α' και φτάνουν τα 80 - 90 ευρώ για τους Διευθυντές. Επιπλέον, έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/17 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.

Παράλληλα, όπως καταδεικνύει η ΟΕΝΓΕ, η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον νομό Θεσσαλονίκης και το κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θεώρησε τα εντάλματα πληρωμής επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για δεδουλευμένες εφημερίες τριών μηνών του 2016, κρίνοντας τη συγκεκριμένη δαπάνη μη νόμιμη και αντισυνταγματική.

Με την απόφαση αυτή, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ, «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τη μη έγκριση της πληρωμής όσων συναδέλφων επικουρικών εργάζονται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση. Αφού επικαλείται το Σύνταγμα και το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, Οδηγίες της Ε.Ε., νόμους, προεδρικά διατάγματα, καταλήγει ότι είναι αντισυνταγματική η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου πάνω από 24 μήνες. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων».

Οι γιατροί ζητούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καμία απόλυση επικουρικού γιατρού, την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
Βασική προϋπόθεση είναι να δηλώσει με σαφήνεια ο υπάλληλος το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
απθ
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι συντελεστές της είναι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος...
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!