Thumbnail
Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ Νοεμβρίου, φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, δόσεις ρυθμίσεων πρέπει να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι μέχρι αύριο Παρασκευή (29/12). 

Ενδέχεται ωστόσο να δοθεί παράταση της καταβολής των τελών κυκλοφορίας λόγω του ότι η καταληκτική προθεσμία που έχει δοθεί, «πέφτει» Κυριακή.

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχου διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι και ο συνολικός λογαριασμός ανέρχεται στο 1,1 δισ. ευρώ. 

Φοροτεχνικοί εξηγούν πως εφόσον η καταληκτική ημερομηνία των τελών κυκλοφορίας συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη  για τις δημόσιες υπηρεσίες, η λήξη παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη εργάσιμη ήτοι στις 2 Ιανουαρίου.

Πάντως πηγές της ΑΑΔΕ επιμένουν πως η προθεσμία για πληρωμή ΕΝΦΙΑ, και τελών κυκλοφορίας ορίζεται το τέλος του μήνα και ως εκ τούτου η καταληκτική ημερομηνία για τα τέλη κυκλοφορίας είναι η 29η Δεκεμβρίου. Ενδέχεται πάντως να δοθεί σιωπηρή παράταση 2-3 ημερών προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Η δόση του ΕΝΦΙΑ  δεν είναι η τελευταία και η εξόφλησή της θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά στις ανατροπές στις ρυθμίσεις των οφειλών.

Ακόμη από την Πρωτοχρονιά όσοι έχουν διαφυλάξει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, δε θα έχουν τη δυνατότητα ούτε μίας ημέρας καθυστέρησης στις πληρωμές των νέων φορολογικών υποχρεώσεων ,όπως η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα χάσουν αυτομάτως τη ρύθμιση και το οφειλόμενο ποσό θα απαιτηθεί άμεσα.

Εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/848404/teli-kykloforias-enfia-kai-fpa-prepei-na-plirosete-eos-ayrio-29-12#ixzz52XRQn4GJ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα