Thumbnail
δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται τo πρόγραμμα για την καταπολέμησή των κουνουπιών, από την Περιφέρεια Αττικής, επεκτείνοντας τις δράσεις προφύλαξης του πληθυσμού από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

   Ειδικότερα, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής εντατικοποίησε τo πρόγραμμά της πραγματοποιώντας έκτακτες δράσεις στο ευρύτερο αστικό κομμάτι του δήμου Μεγάρων, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα του ιού.

   Οι έκτακτες δράσεις που πραγματοποιούνται πλέον σε αστικά κομμάτια σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία που εκτελεί το πρόγραμμα και με συνεργείο του δήμου Μεγάρων έχουν σκοπό τόσο την καταπολέμηση των προνυμφών, αλλά και των ακμαίων κουνουπιών.

   Οι έκτακτες δράσεις αφορούν στα εξής:

   - Επέκταση του δικτύου τοποθέτησης παγίδων για τη συλλογή ακμαίων κουνουπιών για να ελέγχονται αν είναι φορείς του ιού από το Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Τροπικών νοσημάτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η γεωγραφική εξάπλωση και ο ιός να καταπολεμηθεί έγκαιρα.

   - Στοχευόμενοι υπολειμματικοί ψεκασμοί σε ευαίσθητα σημεία όπως νεκροταφείο, περιοχή Βλυχό (αγωγός ομβρίων), αλλά και στις περιοχές του αστικού ιστού που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα από τον ιό.

   - Οδηγίες στον δήμο Μεγάρων να διενεργεί ψεκασμούς ακμαιοκτονίας και προνυμφοκτονίας, στα φρεάτια των ομβρίων σε όλο τον δήμο, σε στάσιμα ύδατα και πλατείες.

   - Διανεμήθηκαν σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής ενότητας ενημερωτικά φυλλάδια του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και για την αποφυγή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών εντός των οικιών.

    Με βασικό μήνυμα «Η ατομική προστασία του κάθε ένα, μας προστατεύει όλους», η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ενημερώνει ότι: 

   - Κάθε πολίτης θα πρέπει να προφυλάσσεται και να λαμβάνει συστηματικά μέτρα ατομικής προστασίας με τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος, χρήση σητών, κουνουπιέρων, ανεμιστήρων και κλιματιστικών. 

   - Εξίσου σημαντική είναι η πρόβλεψη για τη μείωση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών σε κάθε οικία, με την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε μπαλκόνια, αυλές και ανοικτούς χώρους, απομάκρυνση των στάσιμων νερών, κάλυψη όλων των δοχείων που συγκρατούν νερό και τοποθέτηση σήτας στους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων.

   Τέλος, η ΠΕΔΑ επισημαίνει πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι «τα κουνούπια δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν και να τσιμπούν το πληθυσμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα μεταδίδουν ασθένειες». 

   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης