Thumbnail
Eurogroup

Περιθώριο έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου έχουν Αθήνα και θεσμοί να καταλήξουν σε τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για συνολική πολιτική συμφωνία για το χρέος και το είδος της ενισχυμένης εποπτείας μετά το τέλος του προγράμματος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

«Είμαστε στο σωστό δρόμο για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση τον Ιούνιο και αρχίσαμε να συζητάμε για το πλαίσιο εποπτείας για μετά το τέλος του προγράμματος και για την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους. Όπως είπα και χθες, πιστεύουμε ότι αυτό το πλαίσιο πρέπει να είναι ξεκάθαρο, επαρκές και αξιόπιστο για τις αγορές» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ στη Σόφια, όπου συνεδρίασαν οι ομόλογοί του της ΕΕ.

«Πρέπει να λύσουμε πολλά ζητήματα μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Έχουμε μόνο λίγες ημέρες και εβδομάδες στη διάθεσή μας, και γι’ αυτό είναι ορθό και σημαντικό να συζητήσουμε με πολλούς σε προσωπικό επίπεδο», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD από τη Σόφια.

Μετά τα θετικά σχόλια που απέσπασε η ελληνική πλευρά για το αναπτυξιακό σχέδιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο CNBC, έθεσε ως προτεραιότητες του σχεδίου: το επιχειρηματικό περιβάλλον, το δημόσιο και τη δικαιοσύνη.

«Στόχος παραμένει η συνολική συμφωνία για την έξοδο»

«Σήμερα όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αφού για πρώτη φορά από τότε που η Ελλάδα μπήκε στα προγράμματα δεν υπάρχει προσδοκία νέων μέτρων, αλλά η προσδοκία ακόμα και ακύρωσης συμφωνημένων μέτρων .Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος και πάμε προς μία καθαρή έξοδο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Η ψήφιση των μεταρρυθμίσεων δεν είναι αρκετή. Είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για το πέρασμα στη νέα εποχή. Πρέπει όλοι μαζί, ο πολιτικός κόσμος, οι παραγωγικές τάξεις της χώρας και οι κοινωνικοί εταίροι να έχουν μια αυξημένη θέληση οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν στην πράξη σωστά» είπε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο επικεφαλής εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η χώρα θα μπει σε πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας και είναι για χώρες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες κινδύνου για την ΕΕ και μπορεί σε μέλλοντα χρόνο να ζητηθούν νέα μέτρα, ή να σχεδιαστεί νέο πρόγραμμα προσαρμογής, πρόσθεσε. Η χώρα θα βρεθεί με ενισχυμένη εποπτεία χωρίς χρηματοδότηση μετά το καλοκαίρι του 2018» τόνισε το Πρώτο Πρόγραμμα ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η διαφορά μας με τις άλλες χώρες είναι ότι ζητάμε ελάφρυνση χρέους. Αυτό δεν είναι συνέχιση του μνημονίου. Θα ήταν συνέχιση του μνημονίου αν δεχόμασταν πιστωτική γραμμή» δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Die Zeit: Αρκετά πια με τους ελέγχους της Ελλάδας

Σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Stern αναλύει τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και σημειώνει ότι δεν κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο.

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο ούτε μια δεκάρα. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, επειδή πιστεύουν ότι γεμίσαμε βαγόνια τρένων με ευρώ και τα στείλαμε από το Βερολίνο στην Αθήνα. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Από τον γερμανικό προϋπολογισμό δεν εισέρρευσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα» αναφέρει.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ραλλού Αλεξοπούλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα