Thumbnail
Οι διαχειριστές της ενδέχεται να είναι αστυνομικοί

Έρευνα για τη σελίδα του Facebook "Σκυλιά του πολέμου" πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Ποντίκι" περί ακροδεξιών αστυνομικών που έχουν δημιουργήσει σελίδα και υποκινούν τη βία εναντίον των προσφύγων και κατά οποιουδήποτε άλλου αποκαλούν ως εχθρό τους ή "διαφέρει" από τα "πρότυπά" τους. Στο στόχαστρο μάλιστα των διαχειριστών έμπαιναν και άλλοι αστυνομικοί.

Η ακροδεξιά σελίδα μάλιστα σε ανάρτησή της έδινε και οδηγίες για βασανισμό προσφυγόπουλων και προσφύγων με τεχνητό πνιγμό (!), ενώ ουκ ολίγες είναι οι αναρτήσεις της περί βίας.

Ανάμεσα στα άτομα που θαυμάζουν οι διαχειριστές της σελίδας είναι και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.

Η σελίδα έχει "ανέβει" και "κατέβει" αρκετές φορές, λόγω reports, ενώ κάθε φορά εμφανίζεται με μικρή παραλλαγή του αρχικού της τίτλου.

Ήδη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει ενημερωθεί, ενώ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι αν τυχόν διαπιστωθεί πως οι διαχειριστές είναι όντως αστυνομικοί έχουν χάσει ήδη τα “κεφάλια” τους.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, δήλωσε σχετικά στο "Ποντίκι":

«Δεν μπορούμε να συγχέουμε την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης με την  ρητορική του μίσους. Πρέπει να διακρίνουμε που τελειώνει η άποψη του καθενός από εμάς και που αρχίζει η σπορά του μίσους, η προσβολή της προσωπικότητας και των θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Στη Δημοκρατία εξίσου κατοχυρωμένα είναι το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η ανωνυμία του διαδικτύου δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την διασπορά ρατσιστικού λόγου και δεν σημαίνει αδυναμία ταυτοποίησης του χρήστη. Η Σύμβαση για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, και ιδιαίτερα το Πρόσθετο Πρωτόκολλο δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών και αφορά στην ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσεως, οι οποίες έχουν διαπραχθεί μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η Πολιτεία δεν είναι δυνατόν να είναι απαθής σε επιθέσεις στα Δικαιώματα, ανεξαρτήτως του αριθμού των αποδεκτών τέτοιων μηνυμάτων. Αναλογιζόμαστε λοιπόν, πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη πολιτικών προσώπων ή εκπροσώπων της Εκκλησίας τη στιγμή που τα λόγια τους απευθύνονται σε ευρύ κοινό.

Ο νόμος 4285/2014 αφορά σε όλους τους διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια και η Δικαιοσύνη θα επιλαμβάνεται αυτών που τον παραβιάζουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα