Thumbnail
Διακοπές ρεύματος, αποκλεισμένοι δρόμοι και προβλήματα ακόμη και υδροδότησης

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, προκαλώντας πολλά προβλήματα και στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Σε πολλές περιοχές τη χώρας τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα, κάτι που θα επαναληφθεί και την Τρίτη, 10/1. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο.

Και όλα αυτά, την ώρα που η ΕΜΥ προβλέπει την παράταση και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων έως και την Πέμπτη.

Θεσσαλονίκη

Η πόλη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υδροδότησης και θέρμανσης, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν παγώσει τις σωληνώσεις.

Σύμφωνα με τον τεχνικό συστημάτων φυσικού αερίου, Γιάννη Κοντομήτρο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί «οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν είναι κατασκευασμένες για θερμοκρασίες υπό το μηδέν».

Ο υδράργυρος "άγγιξε" σήμερα τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκόπελος και Αλόννησος

Στο έλεος της κακοκαιρίας έχουν παραδοθεί τα δύο νησιά των Βόρειων Σποράδων, με το χιόνι και τον πάγο να ξεπερνούν τα 2 μέτρα.

Στην Αλόννησο, η διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω συνεχών βλαβών, από το περασμένο Σάββατο, άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετές περιοχές, ενώ μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου ελάχιστοι δρόμοι έχουν ανοίξει.

Στην Σκόπελο οι συνθήκες είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολες, αφού στην Χώρα το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ακόμα και στην παραλία. 

Σήμερα με το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες προσέγγισε την Σκόπελο, εστάλη γκρέιντερ από τον Βόλο για να βοηθήσει στην διάνοιξη του κεντρικού άξονα του νησιού, από την Χώρα Σκοπέλου μέχρι και την Γλώσσα, αφού ο δρόμος παραμένει κλειστός από το Σάββατο.

Κύμη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί και ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Είκοσι χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ γνοείται η τύχη κατοίκου του χωριού Ταξιάρχης. Παράλληλα, επιχειρείται ο απεγκλωβισμός φύλακα εργοστασίου της ΕΒΟ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Ε.Ο Αθηνών-Πατρών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών από τις 17:00 σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. 

Η διακοπή θα γίνει από την χιλιομετρική θέση 205,300 έως την χιλιομετρική θέση 159,630.

Στην παλαιά Ε.Ο θα απαγορευθεί η κυκλοφορία για τις ίδιες κατηγορίες οχημάτων από την χιλιομετρική θέση 60, έως το ύψος του κόμβου Ακταίου, στο Ρίο.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει έως στις 8:00 αύριο το πρωί.

Δραματική η κατάσταση στη Λέσβο

Παρόμοιες καταστάσεις βιώνουν και οι κάτοικοι στη Λέσβο. Η χιονοθύελλα που πλήττει το νησί έως σήμερα έχει προκαλέσει συνεχείς διακοπές ρεύματος τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νησιού. Ακόμη, το οδικό δίκτυο του νησιού παραμένει κλειστό στο σύνολό του.

Και όλα αυτά την ώρα που οι πρόσφυγες στον καταυλισμό της Μόρια προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων και άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Αίσθηση έχει προκελέσει ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο διακρίνονται οι σκηνές των προσφύγων να έχουν καλυφθεί με πυκνό στρώμα χιονιού.

Κρήτη

Τα προβλήματα όμως δεν λείπουν ούτε από την Κρήτη. Σήμερα στα Χανιά δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω παγετού οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Κλειστά παραμένουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, ενώ αρκετά χωριά  στο οροπέδιο Λασιθίου βρίσκονται αποκλεισμένα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα