Thumbnail
Στις 14:00 το μεσημέρι

Παρέμβαση στα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα η αναρχική συλλογικότητα "Ρουβίκωνας", όπου μέλη του πέταξαν τρικάκια στον προαύλιο χώρο και φώναξαν συνθήματα.

Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia, με τον τίτλο "Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ: ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥΣ", αναφέρεται ότι "ο χώρος της «Δικαιοσύνης» βρωμάει και ζέχνει. Σκάνδαλα και διαπλοκή, χρηματισμοί για να πέφτουν “ημέτεροι” στα μαλακά, συγκάλυψη υποθέσεων -ενίοτε και σκανδάλων-, καταγγελίες για εξαγορά αποφάσεων, κατα συρροή αθωώσεις σε υποθέσεις-μαμούθ. Το πρόβλημα, αρχικά, είναι ότι συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Και εν συνεχεία ότι εδώ και χρόνια αυτές οι καταστάσεις δεν εκπλήσσουν κανέναν.

Η λίστα των σκανδάλων ολκής που έχουν περάσει από τις δικαστικές αίθουσες τα τελευταία 15-20 χρόνια και δεν έχει καταδικαστεί ουσιαστικά κανείς κυριολεκτικά προκαλεί δέος: Χρηματιστήριο και δομημένα ομόλογα, Βατοπέδι, Siemens, εξοπλιστικά, Παραδικαστικό Ι και Παραδικαστικό ΙΙ, υπόθεση του Noor 1, λίστα Λαγκάρντ. Κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω υποθέσεων είναι ότι στη συντριπτικη τους πλειοψηφία κατέληξαν είτε σε παραγραφή των αδικημάτων, είτε σε πλήρη αθώωση όλων των εμπλεκομένων, είτε σε ποινές-χάδια του τύπου 10 χρόνια κάθειρξη με αναστολή". 

Παρακάτω το κείμενο παραθέτει μία σειρά από σκάνδαλα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, ενώ καταλήγει: "ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα