Thumbnail
Σώα μία 20χρονη

Πένθος επικρατεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το χαμό του επιστημονικού συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνη Κούτη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο άτυχος άνδρας είχε πάει για μπάνιο με μια 20χρονη, στην παραλία Αλυκές κοντά στις Σίσσες, όπου πνίγηκε, καθώς στη θάλασσα υπήρχαν κύματα.

Οι δυο λουόμενοι παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και έπεσαν σε βράχια. Ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να βγει σώος, ενώ η κοπέλα πάλεψε επιτυχώς με τα κύματα και ξέφυγε από τα βράχια. 

Στο σημείο κλήθηκαν οι σωστικές αρχές οι οποίες έστησαν επιχείρηση για την ανάσυρση του 60χρονου από τη θάλασσα, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της.

Ο Αντώνης Κούτης είχε γεννηθεί στο Περιστέρι Αττικής. Από το 1987 ζούσε μαζί με την οικογένειά του και εργαζόταν στο Ηράκλειο. Είχε δύο κόρες. Ήταν γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντής Ε.Σ.Υ. στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και στον αντίστοιχο Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (επιστημονικός συνεργάτης από το 1987) και στενός συνεργάτης του καθηγητή Χρ.Λιονή.

Είχε εκδώσει ακόμη και τρεις ποιητικές συλλογές: «Ενδιάμεσος Κόσμος», «Λίθος Αργός», και «Απέναντι στην Ομορφιά».

Το ψήφισμα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης

"Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Αντώνιου Κούτη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη συνεδρίαση τα μέλη της Κοσμητείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την αφοσίωσή του στο καθήκον και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η Κοσμητεία αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα