Thumbnail
ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ: Σήμερα, στη 1μ.μ., η Πανελλαδική Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

«Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους! Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!». Αυτό το μήνυμα στέλνουν σήμερα σωματεία, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι από όλη τη χώρα, με τη διαδήλωσή τους στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διήμερου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που οργανώνει σήμερα και αύριο το ΠΑΜΕ.

Σήμερα, Σάββατο, το Διήμερο ξεκινά με την πανελλαδική συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και τη διαδήλωση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί με συναυλία στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Αετόπουλος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Βασίλης Κασούρας, Κώστας Καρμπάς, Σοφία Νάτσιου, Εύη Σιαμαντά και Νίκος Ταλέας. Τους τραγουδιστές θα συνοδεύει η ορχήστρα του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει 114 συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων 12 Ομοσπονδίες και 8 Εργατικά Κέντρα.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα λεωφορεία από όλη τη χώρα

Σήμερα νωρίς το πρωί, στις 6 π.μ., έγινε η αναχώρηση των λεωφορείων που δρομολόγησαν τα σωματεία, για να ταξιδέψουν οι διαδηλωτές από την Αττική στη Θεσσαλονίκη, με σημεία αναχώρησης το πάρκινγκ του ΣΕΦ (σταθμός ΗΣΑΠ Φαλήρου), το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ (λεωφόρος Κύμης, σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνης), το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας, το Αγαλμα Μεταλλωρύχων του Λαυρίου και το Ταχυδρομείο του Γέρακα.

Η αναχώρηση από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ., από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό). Η μετακίνηση είναι δωρεάν, καθώς τα έξοδα θα καλυφθούν από το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία. Από το Βόλο, τα λεωφορεία αναχωρούν στις 9 π.μ., με αφετηρία το δημαρχείο.

Λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη αναχωρούν επίσης από τις εξής πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης: Κοζάνη (10 π.μ., κεντρική πλατεία), Πτολεμαΐδα (10 π.μ., δημαρχείο), Γρεβενά (10 π.μ., από το Ρολόι), Φλώρινα (8.30 π.μ., από τα ΚΤΕΛ), Καστοριά (9 π.μ., απέναντι από τον παλιό «Μασούτη»), Ξάνθη (9 π.μ., πλατεία Ελευθερίας),Αλεξανδρούπολη (8 π.μ., δημαρχείο), Καβάλα (9.30 π.μ., Δημοτικός Κήπος), Δράμα (10 π.μ., κεντρική πλατεία), Κομοτηνή (8.30 π.μ., δημαρχείο), Σέρρες (11 π.μ., Αντιπεριφέρεια), Εδεσσα (10 π.μ., από πλατεία Ελευθερίας), Σκύδρα - Μαυροβούνι (10.15 π.μ.), Γιαννιτσά(10.45 π.μ., από παλιά αγορά), Βέροια (11 π.μ., από πλατεία Ωρολογίου), Νάουσα (11 π.μ., από Εργατικό Κέντρο), Κατερίνη (11 π.μ., από κεντρική πλατεία), Κιλκίς (10.30 π.μ., από πλατεία Ειρήνης).

Η συνάντηση Συνδικάτων την Κυριακή

Στο πλαίσιο του Διημέρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στη συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις από το εξωτερικό: Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ - WFTU), Συνομοσπονδία SLOGA (Σερβίας), Συνομοσπονδία KSOM (ΠΓΔΜ), Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ - Κύπρος), Συνδικαλιστική Οργάνωση Unione Sindacale di Base (USB - Ιταλία), Ομοσπονδία Workers Union Coalition (Παλαιστίνη), Συνδικάτο Εκπαιδευτικών KTOEOS (Κύπρος), Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας (GFTU), Ομοσπονδία Τροφίμων Αιγύπτου (GTUAFILW), Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας (Nakliyat - Is), Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τουρκίας (TOLEYIS), Ομοσπονδία Μετάλλου Τουρκίας (Birlesik Metal Is).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kallitexnika_mathimata_art.jpg
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
protypapeiramatika.jpg
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της...
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας