Thumbnail
Γιάννης Μπουτάρης

Την πρόταση να υπάρξουν «σχολεία του δρόμου», ώστε ομάδες καθηγητών που μιλούν την ίδια γλώσσα με τα προσφυγόπουλα να επισκέπτονται τους χώρους όπου φιλοξενούνται, διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι η λύση αυτή θα ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί τον πρώτο χρόνο και να γίνουν μονοτάξια σχολεία στα οποία θα φοιτούν δύο ομάδες παιδιών, ηλικιών έξι ως δέκα χρόνων και δέκα με δεκαπέντε χρόνων. Στη συνέχεια, όπως είπε, θα μπορούσε το θέμα της εκπαίδευσης να τακτοποιηθεί σε μια πιο ορθολογική βάση, όμως με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν γκέτο, καθώς κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη θα ήταν καταστροφικό.

Ερωτήματα για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων έθεσε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Γειτονιές σε δράση", Μόνικα Αϊβαζόγλου αναφέροντας ότι ήδη ζητήθηκε από σωματεία εκπαιδευτικών να ενταχθούν στα σχολεία τα παιδιά των προσφύγων, για να αποφευχθεί η γκετοποίησή τους. «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας. Εμένα με τρομάζει» σημείωσε.

Με αφορμή εξάλλου, τις αναφορές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, σε έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την οπτική της δημόσιας υγείας, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι άθλια, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Έθεσε, άλλωστε, το ερώτημα, γιατί δεν εφαρμόστηκε στο Προσφυγικό το σχέδιο «Ξενοκράτης», εφόσον επρόκειτο για μια έκτακτη κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναυτικη φωτοβολιδα
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε
Άγιος Νικόλαος: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ - Είχε ακρωτηριαστεί από φωτοβολίδα ο Μανώλης
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε