Thumbnail
Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ για την «μητέρα των μαχών» κατά του νέου μνημονίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην πορεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου βρίσκονται περίπου 10.000 άτομα, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος υπό τη σκέπη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενώ μια τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιείται από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία στο Μουσείο, στην Πατησίων.

Αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι,  η πορεία της ΓΣΕΕ, στην οποία κατ' εκτίμηση συμμετέχουν 2.500 άτομα, κατευθύνεται προς το Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, οι ναυτικοί, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους

Λόγω των συγκεντρώσεων η τροχαία έχει προχωρήσει ήδη σε διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι ο «ο ταξικός πόλεμος είναι μαραθώνιος, όχι ντουφεκιά στον αέρα» και πρόσθεσε ότι «η μάχη δεν τελειώνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ θα είναι παρόντες κάθε ημέρα παντού και στους δρόμους και στη Βουλή και στα εργοστάσια».

Την Πέμπτη, στις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Την ημέρα που θα ψηφίζεται το βάρβαρο και αντιλαϊκό τέταρτο μνημόνιο, να δώσουμε ένα βροντερό «παρών» εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή μας στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ