Thumbnail
Τι δηλώνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο σχεδόν του κρατικού μηχανισμού της χώρας, καθώς και οι δυνάμεις που βρίσκονται στη διάθεσή του ενεργοποιήθηκαν, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα. 

«Είμαστε σε ετοιμότητα, να αντιμετωπίσουμε την κακοκαιρία και στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα», δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, προσθέτοντας ότι «όσο συνεχίζεται η κακοκαιρία, ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, θα είναι σε ετοιμότητα».

Ο κ. Καπάκης επισημαίνει ότι το όποιο πρόβλημα έχει προκύψει μέχρι στιγμής, έχει αντιμετωπιστεί, ενώ ανέφερε ότι σε σχέση με την κακοκαιρία που διέτρεξε και διατρέχει ολόκληρη τη χώρα, δεν έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα. «Μιλάμε για μια κακοκαιρία, η οποία επηρέασε το σύνολο της χώρας και η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Σχεδόν όλος ο κρατικός μηχανισμός και οι δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας ενεργοποιήθηκαν», υπογράμμισε.

Όντως, οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν και σήμερα, Κυριακή, σε όλη τη χώρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όλη η βόρεια Ελλάδα έχει θερμοκρασίες υπό το μηδέν, στις Σποράδες έχει πολύ χιόνι, ενώ αυτή την ώρα χιονίζει στην Κρήτη.

Όσο για το ζήτημα που προέκυψε χθες, Σάββατο, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, η οποία παρέμεινε κλειστή από χθες αργά το μεσημέρι έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο κ. Καπάκης επεσήμανε ότι η έντονη χιονόπτωση και τα έργα που γίνονται στο σημείο εκείνο, συνέτειναν ώστε «να υπάρξουν καθυστερήσεις», οι οποίες υπό άλλες συνθήκες «θα ήταν ίσως πιο περιορισμένες».

«Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα, σε σχέση με το σημείο εκείνο στο οποίο προέκυψε το πρόβλημα, καθώς εκεί γίνονται έργα και υπάρχουν μόνο δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και από τις 2 τα ξημερώματα η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία