Thumbnail
Απεργία

Με μπαράζ κινητοποιήσεων υποδέχονται τα νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης εργαζόμενοι, κόμματα, φορείς και συνδικάτα. Το σύνολο σχεδόν των κοινωνικών ομάδων θα συμμετάσχει στην γενική απεργία για το 4ο Μνημόνιο.
 

Οι συγκεντρώσεις

Η κεντρική συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην απεργία καλεί επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με έμφαση στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.


Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) και σε συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Επίσης καλεί ξανά σε απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Πέμπτη. «Ολοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα.


Η «Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 στο Μουσείο. Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στη Χαλκοκονδύλη και Πατησίων. Στις 11 στο Μουσείο καλούν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 11 στην Χαλκοκονδύλη και Πατησίων καλεί  η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. «Τα μέτρα αυτά είναι προς όφελος της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών, ενώ τα λεγόμενα "αντίμετρα" για να "χρυσωθεί το χάπι", αποτελούν μια απάτη που ούτε στο ελάχιστο δεν αντισταθμίζουν τη λεηλασία και την επίθεση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τελευταία.

Ο «Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια» καλεί σε συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ επίσης στις 10.30 Χαλκοκονδύλη και Πατησίων καλεί η Λαϊκή Ενότητα. Στις 11 στο Μουσείο καλούν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Νέα 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή

Με καθολική συμμετοχή, ξεκίνησε την Τρίτη και συνεχίζεται σήμερα τετάρτη η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Επίσης, αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων από την Πέμπτη 18 Μάη 00:01 έως Παρασκευή 19 Μάη στις 24:00.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία  ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα