Thumbnail
Απίστευτα πράγματα έγιναν λεπτά πριν την ολοκλήρωση του επεισοδιακού παιχνιδιού στην Τούμπα

Σκηνικά απείρου κάλους κατέγραψαν οι κάμερες στο χθεσινό ντέρμπι. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ακυρώθηκε γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο 90ο λεπτό. Ο διαιτητής Κομίνης ακύρωσε τέρμα που επιτεύχθηκε, δεχόμενος στη συνέχεια τις άγριες διαμαρτυρίες ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ενώ σημειώθηκε και εισβολή του Ιβάν Σαββίδη. 

Σε αυτές τις συνθήκες, οι διαιτητές έφυγαν για τα αποδυτήρια μαζί με τις ομάδες. Μετά από δύο ολόκληρες ώρες, ο Κομίνης έδωσε εντολή να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το γκολ τελικά μέτρησε! 

Η αποστολή της Ένωσης αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο λόγω της κατάστασης που επικράτησε και το παιχνίδι διεκόπη με υπαιτιότητα της.

Η κυβέρνηση, με τα όσα ιλαροτραγικά σημειώθηκαν, σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ μένουν μόλις 5 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση!  Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η συνέχεια θα δοθεί, δυστυχώς, στις δικαστικές αίθουσες και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, οπότε έχουν μεγάλη σημασία αυτά που κατέγραψε, εν τέλει, στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης:


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Nova, στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης έχει καταγράψει τη βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας, τη βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη, τη λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: "Έχεις τελειώσει".

«Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διαιτητής της αναμέτρησης, προσθέτοντας πως «στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Σε ό,τι αφορά το σκορ της αναμέτρησης ο κ. Κομίνης σημειώνει πως έπειτα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

Φυσικά η ΑΕΚ επιμένει στη βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και κάνει λόγο για κλίμα τρομοκρατίας. Το... τρίτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί στα δικαστήρια, με τον πειθαρχικό κώδικα να κάνει λόγο για τα εξής σε σχέση με τις καταγγελλίες της Ένωσης:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας».

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει πως ευθύνεται η ΑΕΚ που αρνήθηκε να βγει στο γήπεδο προβλέπεται:

α)απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3

β)αφαίρεση 10 βαθμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα