Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συναγερμός από τον ΕΟΦ για μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα που διαφημίζονται από κανάλια


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτώβριος, 2017 - 18:12 | Στην Κατηγορία:

Ποια είναι

Συναγερμό έχει σημάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου για φαρμακευτικά προϊόντα που διαφημίζονται από τηελοπτικά κανάλια, χωρίς όμως έγκριση και έλεγχο για την ασφάλειά τους.

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι τα προϊόντα με την ονομασία ABEXINE plus gel και THERABEE gel που διαφημίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια και διακινείται / προωθείται ως φάρμακο για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, της οστεοαρθρίτιδας, της ποδάγρας, των ρευματισμών, των εκφυλιστικών παθήσεων, δεν διαθέτει την έγκριση του ΕΟΦ. Πρόκειται για προϊόν του οποίου οι αναφερόμενοι θεραπευτικοί ισχυρισμοί δεν έχουν αξιολογηθεί από τον ΕΟΦ  για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής Rock Hard αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το προϊόν κυκλοφορεί σε συσκευασία του 1 ή/και 4 caps, της εταιρείας Global Products Europe S.L., εν ώ η ανάκλησή του έγινε επειδή περιέχει σαν συστατικό το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο Epimedium, .

Το προϊόν παράγεται από την Global Wholesale Distribution s.l., διακινείται δε σαν συμπλήρωμα διατροφής και διατίθενται μέσω διαδικτύου.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για μη εγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής

Ο Οργανισμός ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του