Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πώς θα ελέγξετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 13:19 | Στην Κατηγορία:

Αρκούν ο Αριθμός Κυκλοφορίας και το ΑΦΜ

 

Έφτασαν τα ειδοποιητήρια μέσω ΤΑΧΙSnet και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 1.151.000 κατόχους πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων με τα οποία καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να καταβάλλουν το ειδικό παράβολο των 250 ευρώ εντός διμήνου. Διαφορετικά οι Αστυνομικές Αρχές θα προχωρήσουν στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας τους και των πινακίδων των οχημάτων τους.

Τα οχήματα αυτά εντοπίστηκαν κατά την διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μεταξύ του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη (στις 6/6/2017).

Ταυτόχρονα όσοι θέλουν να ελέγξουν αν το αυτοκίνητό τους βρίσκεται στη λίστα των ασφαλιστικών εταιρειών ως ασφαλισμένο μπορούν να το κάνουν με την εφαρμογή online επιβεβαίωσης.

Η σχετική εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου, hic.gr. σε μια ευρύτερη προσπάθεια του να παταχτεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά και των πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων .

Ο ασφαλισμένος αρκεί να βάλει στην σχετική φόρμα τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος του και το ΑΦΜ και η σχετική εφαρμογή θα του εμφανίσει όλα τα στοιχεία του ασφαλιστήριου, δηλαδή εταιρία που έχει ασφαλιστεί, περίοδος ισχύς του και ποιες ασφαλιστικές καλύψεις αστικής ευθύνης έχει.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα