Thumbnail

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει και η πόλη του Birmingham, στην οποία διαδραματίζεται κυρίως η σειρά, προσπαθεί να ανακάμψει και να επουλώσει τις κοινωνικές και οικονομικές πληγές του Μεγάλου Πολέμου.

"Όλα σε αυτή την χώρα σχετίζονται με τον πόλεμο" αναφέρει στην τέταρτη σεζόν ο ηθοποιός Adrian Brody που υποδύεται τον ιταλό αρχιμαφιόζο.

Το Peaky Blinders δεν διηγείται μόνο την ιστορία του Τομας Σέλμπι και της εγκληματική του οργάνωσης. 

Περιγράφει το ιστορικό και κοινωνικό προτσές της Αγγλίας από την πιο σκοτεινή αλλά πραγματική της πλευρά, εμπλέκοντας, γκάνγκστερς, τον IRA, το βρετανικό κράτος, ιταλούς μαφιόζους, κομμουνιστές και άλλα.

Τα γυρίσματα έχουν γίνει κυρίως στο θρυλικό Liverpool και στο Leeds και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μαγεύει τον τηλεθεατή. 

Ο αρχηγός της φημισμένης συμμορίας "Peaky Blinders" είναι ο σαγηνευτικός Τόμας Σέλμπι, βετεράνος του Α' Παγκοσμίου πολέμου.

Ιστορίκή πραγματικότητα εναντίον σειράς

Ο ιστορικός Carl Chinn έχει ερευνήσει την πραγματική ιστορία πίσω από τη λαμπερή σειρά και παραδέχεται ότι είναι εντυπωσιασμένος από το πόσο έχει προβάλει και ευνοήσει το τηλεοπτικό πρόγραμμα την αγαπημένη του πατρίδα, όπως δήλωσε στην Birmingham Mail.

«Με τη μαγευτική του φωτογραφία, τους χαρισματικούς ηθοποιούς και το δραματικό σενάριο, η σειρά Peaky Blinders του BBC2 κέντρισε την προσοχή τόσο των θεατών όσο και των κριτικών το φθινόπωρο του 2013 », γράφει ο Carl, ο οποίος ξεκίνησε να ερευνά αυτές τις διαβόητες συμμορίες του Μπέρμιγχαμ τη δεκαετία του 1980.

«Είναι πραγματικά ενδιαφέρον όταν κοιτάζουμε τις διαφορές μεταξύ του μύθου και της πραγματικότητας», λέει ο Carl, ο οποίος έχει γράψει ένα σχετικό βιβλίο που ονομάζεται The Real Peaky Blinders.

«Δεν υπήρξε στην πραγματικότητα ο Τόμμυ Σέλμπι και οι Peaky Blinders εμφανίστηκαν γύρω στη δεκαετία του 1890, παρότι η σειρά διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1920.

Όσο για τις ξυριστικές λεπίδες; Εμφανίστηκαν από το 1890 και ήταν ένα είδος πολυτελείας, πολύ ακριβό για να το χρησιμοποιούν οι Peaky Blinders.

Επιπλέον είναι δεδομένο ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνει πραγματική ζημιά μια λεπίδα ξυραφιού ραμμένη στο μαλακό μέρος ενός καπέλου» σημείωσε ο ιστορικός.

Τρία πράγματα που δεν ξέρατε

Η Helen McCrory χρειάστηκε λίγη βοήθεια από τους Black Sabbath

Η Βρετανίδα ηθοποιός που υποδύεται τη σκληρή θεία της οικογένειας, Polly Shelby, στην προσπάθειά της να τελειοποιήσει την προφορά του Birmingham, είδε άπειρα βιντεάκια με τον Ozzy Osbourne, τον πιο διάσημο σταρ που έχει βγάλει η περιοχή.

Ο Sam Neill πάλι, χρειάστηκε βοήθεια από τον Liam Neeson

Ο Αμερικανός ηθοποιός που υποδύεται τον ντετέκτιβ και άσπονδο εχθρό των Peaky Blinders, χρειάστηκε να μάθει την προφορά της Βόρειας Ιρλανδίας απ’ όπου κατάγεται ο χαρακτήρας του. Και ο ίδιος κατάγεται από εκεί κανονικά, αλλά καθώς μετακόμισε μικρός στη Νέα Ζηλανδία, δεν είχε ίχνος της σωστής προφοράς πια. Τελικά ζήτησε τη βοήθεια του Liam Neeson και του James Nesbitt και όλα πήγαν καλά.

Κάθε σεζόν καπνίζονται περίπου 3.000 τσιγάρα

Ο Cillian Murphy δεν είναι καπνιστής στην πραγματική του ζωή, αλλά για τις ανάγκες της σειράς καταναλώνει περίπου 3.000 τσιγάρα φτιαγμένα από τριαντάφυλλο, μιας και ο χαρακτήρας του, Tommy, είναι μανιώδης καπνιστής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα