Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πέθανε η καθηγήτρια του τμήματος ΕΜΠΟ στο Πάντειο, Δαφνη Βουδούρη


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκέμβριος, 2017 - 14:46 | Στην Κατηγορία:

Απώλεια για το Πάντειο, και την ακαδημαϊκή κοινότητα

Έφυγε από την ζωή η καθηγήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο Πάντειο, Δάφνη Βουδούρη

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 14.00 στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.

Ποια ήταν η Δάφνη Βουδούρη

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο ParisII, από το οποίο έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (DEA) στο δημόσιο δίκαιο και διδακτορικό δίπλωμα (Doctoratd’État) νομικής. 

Διετέλεσε Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα μορφωτικών και πολιτιστικών συμφωνιών (1993-1998). Ήταν μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του ισχύοντος νόμου 3028/2002 για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (1997-2002).Υπήρξε επισκεπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Paros II (1992-1993) και στα αμερικανικά πανεπιστήμια Princeton (2008) και Columbia (2013).

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο διδάσκει από το 1995 μαθήματα σχετικά με το δίκαιο και τη δημόσια πολιτική πολιτισμού. Διηύθυνε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ΕΜΕΠ στην «Πολιτιστική Διαχείριση» την περίοδο 2012-2015 και ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του από την ίδρυση του Προγράμματος το 2002 έως το 2015.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην προοπτική της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς (Παπαζήσης, 1992) και Κράτος και μουσεία (εκδ. Σάκκουλα, 2003). Επιμελήθηκε τα βιβλíα Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο (Αντ. Σάκκουλας, 1999), μαζί με την Α. Στρατή, και Διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών σε περίοδο κρίσης (Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2014, http://cl.ly/0Y191s0l3w41). Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται επίσης αρκετά επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Οι δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα δικαίου, θεσμών, ιδεολογίας και πολιτικής στα πεδία του πολιτισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μουσείων.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση για την ιστορία των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας

«Αλεξάνδρεια και Αίγυπτος. Προσεγγίσεις στην ιστορία της πόλης και της ελληνικής παροικίας» ήταν το θέμα της συζήτησης που διοργανώθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα, με ομιλητές τους ιστορικούς Αλέξανδρο Κιτροέφ, Άγγελο Νταλαχάνη και Χρήστο Χατζηιωσήφ.

Προσλήψεις νέων επιστημόνων στο Πάντειο - Αιτήσεις

Προσλήψεις νέων επιστημόνων στο Πάντειο