Thumbnail
Διαμαρτύρονται για μη καταβολή οφειλουμένων ενισχύσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 27/9, στις 10.00, και στις 13:00 αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Η διαμαρτυρία αφορά τη μη καταβολή ενισχύσεων  και διαφόρων άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων.

«Δεν μας πληρώνουν, δεν λύνουν θεσμικά ζητήματα και εμείς οι Έλληνες κτηνοτρόφοι απορούμε. Με τι ακριβώς ασχολούνται;» διερωτήθηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης. Πρόσθεσε ότι μεταξύ όλων των άλλων θεμάτων που πλήττουν την κτηνοτροφία στην Ελλάδα, «εκκρεμούν οι πληρωμές για τις εξισωτικές του 2013-2014, της βιολογικής κτηνοτροφίας, της νέας εξισωτικής και των συνδεδεμένων ενισχύσεων 2015-2016».

Παράλληλα, ο κος Καμπούρης δήλωσε πως η δεκαεξάμηνη παράταση για τις άδειες των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αποτελεί «μια ημιτελή ενέργεια» και τόνισε: «Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα ημίμετρα που παίρνει, ουσιαστικά μεταθέτει τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να τα βρίσκει πάλι μπροστά της και μάλιστα διογκωμένα».

Πέραν της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι για να πάρουν την άδεια στάβλου θα πρέπει να καταβάλουν ποσό ύψους άνω των 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη «υπάρχουν και άλλα ζητήματα υπεράνω του νομοσχεδίου, όπως μεταξύ άλλων, εφορίες αρχαιοτήτων, πολεοδομικά σχέδια, ζητήματα με τα δασαρχεία, που δυστυχώς δεν προβλέφθηκαν και είναι δύσκολο και ιδιαίτερα χρονοβόρο να ξεπεραστούν».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΠΕΚ ανέφερε ότι «όσο δεν δίνονται αποτελεσματικές λύσεις, καμία παράταση προθεσμίας δεν θα φέρει αποτελέσματα». Κατά τον κ. Καμπούρη σήμερα υπάρχουν 130.000 οικογένειες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και το 85% αυτών δεν έχουν άδειες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας