Thumbnail
Μια ακτινογραφία της αγοράς του ποδηλάτου σε ένα γράφημα. Ποιες χώρες εξάγουν και ποιες εισάγουν τα περισσότερα

Τα 201α γενέθλιά του γιορτάζει το ποδήλατο. Ενώ η ακριβής προέλευσή του είναι αβέβαιη, γνωρίζουμε ότι τον Ιούνιο του 1817 ο Γερμανός βαρώνος Karl von Drais εξέτασε το «die Laufmaschine», γνωστό και ως τρέχουσα μηχανή, velocipede, Draisienne και dandy άλογο. Η εφεύρεση του Von Draise, που περιλάμβανε έναν οδηγό μπροστινό τροχό, ήταν να γίνει ο πρόδρομος του σημερινού ποδηλάτου.

Δύο αιώνες αργότερα, η Πορτογαλία είναι ο κύριος εξαγωγέας ποδηλάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 15% όλων των ποδηλάτων που εξάγονται το 2016. Ακολουθούν η Ιταλία (14%) και η Ολλανδία (13%).

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ποδηλάτων της ΕΕ, με το 18% όλων των εισαγωγών ποδηλάτων στην ΕΕ να πηγαίνει εκεί πέρυσι.

Το 92% όλων των ποδηλάτων που εξήχθησαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ πήγε σε άλλες χώρες της ΕΕ. Το υπόλοιπο 8% εξήχθη σε χώρες εκτός ΕΕ, ιδίως στην Ελβετία (15% όλων των ποδηλάτων που εξήχθησαν εκτός της ΕΕ), στις Ηνωμένες Πολιτείες (11%) και στη Ρωσία (7%).

Το 42% των εισαγόμενων από τα κράτη μέλη της ΕΕ ποδηλάτων προέρχεται από χώρες εκτός της ΕΕ, κυρίως από την Ταϊβάν (24% των ποδηλάτων που εισάγονται από τρίτες χώρες), την Καμπότζη (18%), το Μπαγκλαντές (11%) και τις Φιλιππίνες (10%). 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυνση

 

Μια ακτινογραφία της αγοράς του ποδηλάτου σε ένα γράφημα. Ποιες χώρες εξάγουν και ποιες εισάγουν τα περισσότερα / ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα