Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Όλη η ελληνική ιστορία ανά τις χιλιετίες σε αυτό το βίντεο


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 2 Μάρτιος, 2017 - 21:43 | Στην Κατηγορία:

Ιστορία

O γνωστός σε όλο τον κόσμο για τα βίντεό του Ollie Bye δημιουργείο και προβάλει στο κανάλι του στο youtube οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με την Ιστορία. 

Το κανάλι έχει δεκάδες χιλιάδες subscribers ενώ τα animation του τα παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες.

Μεταξύ των βίντεο που έχει δημιουργήσει για την εξέλιξη διάφορων πολιτισμών, αυτοκρατοριών, πολέμων, υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει την ιστορία του ελλαδικού χώρου, αποτυπώνοντας τους μετασχηματισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το σημείο του πλανήτη ανά τα χρόνια.

Εδώ να τονίσουμε βέβαια πως στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν κάποιες λαθροχειρίες, όπως σχετικά με την βυζαντινή αυτοκρατία η οποία μεταγενέστερα ονομάστηκε έτσι. Σε γενικές γραμμές ομως αποτυπώνει πολλές από τις ιστορικές μετατοπίσεις, μίξεις και αναμίξεις.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών - Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας

Ελεύθερη είναι η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα, Τρίτη 18 Απριλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών 2017, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με το θερινό ωράριο, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

H «κατασκευή» της Ιστορίας: «Τα δύο ‘21»

Του Χρήστου Κάτσικα

“Μ’ είχεν η χώρα προεστό, μ’ είχεν η χώρα πρώτον
κι αντάρριχνα το δόσιμο και το βαρύ τεφτέρι
 δέκα στους πλούσιους έριχνα, στις χήρες δεκαπέντε
στη δόλια τη φτωχολογιά έριχνα τριανταπέντε.”, (δημοτικό)