Thumbnail
Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι κάτοικοι του νησιού Ανάφη και όσοι γενικότερα το έχουμε επισκεφτεί και αγαπήσει.

Γράφει ο Λεωνίδας Μανιάτης

Σε νέα ενημέρωση που έκανε η Λαρίσα Καλλίρη οι μπουλντόζες έχουν ξανά βάλει μπρος και απειλούν για άλλη μια χρονιά όπως φαίνεται την παραλία του Ρούκουνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα βαρέα μηχανήματα κατευθύνονται στην παραλία πάνω από ό,τι υπάρχει στο δρόμο τους (ρέματα, μονοπάτια, ή παραλίες) και τεράστια ανοχή από την Δημοτική και την Αστυνομική Αρχή.

Θυμίζουμε πως και μέσα στο 2016 υπήρχε κινητοποίηση με υπογραφές ώστε να προστατεφθεί η παραλία του Ρούκουνα που είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και η πιο πολυσύχναστη του νησιού.

Η κ.Καλλίρη σε περσινες δηλώσεις της στα ΝΕΑ είχε σημειώσει πως ένας εδώ και λίγα χρόνια ένας επιχειρηματίας προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στην παραλία ενοικιάζοντας έκταση που συνορεύει με το ρέμα και το συγκεκριμένο μονοπάτι από τα δυτικά. Βασικό εμπόδιο στα σχέδιά του «για ανάπτυξη της παραλίας (έχουν ακουστεί πλάνα για δημιουργία κάμπινγκ, ή εστιατορίου, ή εκμετάλλευση της παραλίας με ξαπλώστρες και ομπρέλες)» λέει η κ.Καλλίρη, είναι ότι δεν υπάρχει δρόμος που να συνδέει το κτήμα του με την παραλία του Ρούκουνα. «Συνεπώς για να εξασφαλίσει πρόσβαση στην παραλία με αυτοκίνητο θα πρέπει κανείς ή να κόψει ρέμα ή να περάσει από το μονοπάτι. Όμως και από τα δύο απαγορεύεται η διέλευση τροχοφόρων».

Διαβάστε παρακάτω τι γνωστοποιεί στο νέο της post στο Facebook η κ Καλλίρη

 

 Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ανάφη, όπου κανείς δεν επεμβαίνει για να σταματήσει την απόβαση και διέλευση βαρέων μηχανημάτων από την παραλία του Ρούκουνα, πάνω από τις αμμοθίνες και μέσα από τα αλμυρίκια, προκειμένου να γίνουν εργασίες στη γνωστή ιδιοκτησία, όπου τον περασμένο Μάιο μπλοκαρίστηκαν οι προσπάθειες να ανοιχτεί πρόσβαση από το προστατευόμενο μονοπάτι, μετά από κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών και προσφυγή στις αντίστοιχες αρχές [https://www.facebook.com/lara.kalliri/posts/10207352845232510]. 
Υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα, ως φαίνεται, να περάσουν οι μπουλντόζες πάσει θυσία πάνω από ό,τι υπάρχει στο δρόμο τους (ρέματα, μονοπάτια, ή παραλίες) και τεράστια ανοχή από την Δημοτική και την Αστυνομική Αρχή. Η πρώτη δεν ασχολείται, και η δεύτερη ψάχνει ακόμα τον νόμο, ενώ στο μεταξύ οι παράνομη διέλευση συνεχίζεται χωρίς οχλήσεις. Για να βοηθήσουμε στην επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να σταματήσει η παράνομη διέλευση ερπυστριοφόρων (!) από την παραλία, ορίστε ο Νόμος : 3937/2011 για τη Βιοποικιλότητα Άρθρο 13, 4. α) "Δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως ενδεικτικά, μόνιμες ή εποχικές λίμνες και τέλματα και οι ακτές τους, ο αιγιαλός, οι αμμοθίνες, ποτάμια, ρέματα και ρυάκια, δάση, λιβάδια, βοσκότοποι." Αγαπητοί συνάνθρωποι, προωθήστε και πάλι όσο μπορείτε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος άμυνας απέναντι στην αυθαιρεσία παρά η δημοσιοποίηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown