Thumbnail
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Όχι στη ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια λένε σήμερα (Σάββατο) ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά και πλήθος αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς, που καλούν σε διεθνιστική συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στην πλατεία Ρηγίλλης, στο σημείο δηλαδή όπου τα προηγούμενα χρόνια η οργάνωση πραγματοποιούσε τη γνωστή σύναξη εγχώριων και εισαγόμενων ναζιστών.

Πέρυσι η Χρυσή Αυγή είχε καλέσει πάλι πλήθος ομοϊδεατών της από διαφορετικές χώρες και ανάμεσά τους τον τόνο έδιναν οι Γερμανοί ναζιστές του Τρίτου Δρόμου (Dritter Weg), οι οποίοι φρόντισαν μάλιστα να φωτογραφηθούν στην Ακρόπολη με την πολεμική σημαία του Ράιχ 1933-1935, προκαλώντας συνειρμούς με τη σημαία της Βέρμαχτ που ύψωσαν τα κατοχικά στρατεύματα στο ίδιο σημείο το 1941.

Τότε η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει να διοργανώσει την προκλητική φιέστα της στην πλατεία Ρηγίλλης, αλλά τελικά, λόγω της παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος στο κέντρο της Αθήνας και της απαγόρευσης συγκεντρώσεων από την αστυνομία υποχρεώθηκε να τη μεταφέρει έξω από τα κεντρικά γραφεία της στη Μεσογείων. Φέτος λοιπόν τη διοργανώνει κατευθείαν εκεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής