Thumbnail
Ο Νίκος Τεμπονέρας «δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες» (Σ.Σ. υπονοείται η κυβέρνηση, η οποία και βάφτισε έτσι ένα από τα νέα τούνελ της εθνικής οδού, κοντά στην Πάτρα), από την άλλη  το συγκεκριμένο όνομα αποτελεί «φόρο τιμής» για τους συνεχιστές του. Αυτή είναι η τοποθέτηση του κ. Διονύση Τεμππονέρα, γιού του δολοφονημένου Νίκου, όπως εκφράστηκε με ανάρτηση στο fb.   

Το κείμενο: 

«Ο Νίκος Τεμπονέρας σε όλη την πορεία της ζωής του "άνοιγε δρόμους". Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του για δημοκρατία, ελευθερία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι του μπροστά στα παρακρατικά λοστάρια του φασισμού και να λάβει θέση ανάμεσα στους λαϊκούς αγωνιστές της Νεοελληνικής Ιστορίας. Ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή. Τα εγκαίνια της σήραγγας με το όνομά του, αποτελούν φόρο τιμής όλων εκείνων, όσων θα συνεχίσουν να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησε ο αγωνιστής δάσκαλος, μνημείο πάλης και αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο 37άχρονος Νίκος Τεμπονέρας, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός και στέλεχος της Αριστεράς στην Πάτρα, δολοφονήθηκε το 1991 από το Γιάννη Καλαμπόκα, στέλεχος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, στη διάρκεια επίθεσης ομάδων κρούσης, με στόχο μια κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα Βουδ. 

Ο Καλαμπόκας εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος στο Βόλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων