Thumbnail
Δήμος Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί το πρόγραμμα "Εστία και Εργασία". Το πρόγραμμα στοχεύει, σε ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης στους οικονομικά αδύναμους πολίτες που δεν έχουν στέγη αλλά και προώθησής τους για απασχόληση σε επιχειρήσεις και φορείς στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πειραιά.

Προβλέπεται επιδότηση ενοικίου, επισκευή κατοικίας,  κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και εύρεση εργασίας σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης.
Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες ενεργειών: σε κείνον της στέγασης και εκείνον της εργασιακής επανένταξης:
Για τον πρώτο πυλώνα, προβλέπεται κάλυψη ενοικίου και αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ατόμου ή της οικογένειας αντίστοιχα, ή εναλλακτικά κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας. Επίσης, προβλέπεται κατά περίπτωση η κάλυψη δαπανών οικοσκευής και λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και η κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως διατροφής και μετακίνησης.
Για τον δεύτερο πυλώνα προβλέπεται η πληρωμή νομίμων τακτικών μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών ωφελούμενων του έργου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, 61 Πειραιώτες που έχουν ανάγκη επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα: Έγιναν 31 μισθωτήρια κατοικίας και 2 συμβάσεις για την κάλυψη των εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας για 61 συνολικά άτομα. Επίσης, αγοράστηκαν οικοσκευές για 24 νοικοκυριά που αποτελούνται συνολικά από 43 άτομα. Επιπλέον, καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες σίτισης για 20 νοικοκυριά που αποτελούνται από 40 άτομα. Τέλος, 16 ωφελούμενοι βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε:  «Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής, για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, επιδιώξαμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο από εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα προσφέρει ανακούφιση στους άστεγους, στους άπορους και στους αδύναμους οικονομικά δημότες μας»

Το Πρόγραμμα στοχεύει σε οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Βραχυχρόνιας Φιλοξενίας ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (άρθρο 9 του Ν. 4109/2013, ΦΕΚ 16, τ.Α΄) ως άστεγοι και δύναται άμεσα να επανενταχθούν. Επιπλέον, στοχεύει στην επανένταξη γυναικών που φιλοξενούνται σε Ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας και σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο
έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, εφόσον στερούνται τη δυνατότητα, ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία. 
Συγκεκριμένα, οι ομάδες-στόχος του προγράμματος είναι:
→ οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων,
→ οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας,
→ γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
→ άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.
Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Δ23/οικ.26687/2110 από 10.06.2016 Απόφαση της  Αναπληρώτριας  Υπουργού  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επεκτείνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Προγράμματος πέραν των 12 μηνών για όλους τους ωφελούμενους έως 31/12/2016. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα