Thumbnail
48ωρη άδεια στον Δ.Κουφοντίνα

Με ένα υπονοούμενο αίσθημα δικαίωσης αναπαράχθηκε από μερίδα του τύπου η τοποθέτηση με tweet της αμερικανικής πρεσβείας για την 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δ.Κουφοντίνα, μετά και από την απεργία πείνας που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του.

.@statedeptspox: We once again condemn release of a convicted terrorist, Dimitris Koufodinas. He is on a 2-day furlough from a Greek prison. @USEmbassyAthens has conveyed our serious concerns about this decision to #Greece’s Gov't. Terrorists should not get a vacation from jail. pic.twitter.com/yyTMYVDOfW

— Department of State (@StateDept) 19 Ιουνίου 2018

(Καταδικάζουμε απόλυτα την τρίτη άδεια που έλαβε ένας καταδικασμένος τρομοκράτης και δολοφόνο. Είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολλών θυμάτων του και ένα επιπλέον κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράξουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομα του).

Προσπερνώντας το ύφος καθηγητή Γυμνασίου που επιπλήττει ανυπάκοους εφήβους αλλά και την εκκωφαντική σιωπή όσων κατά τα άλλα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους περί «ωμής παρέμβασης στη δικαιοσύνη» (φαίνεται πως οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να σχολιάζουν αποφάσεις δικαστηρίων-διοικητικών οργάνων είναι οι ΗΠΑ, ενδεχομένως και η Ε.Ε) κάνουμε τα 3 σύντομα σχόλια:

Α) Άδειες λαμβάνουν από τις φυλακές και άλλοι καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα, κάνοντας χρήση των όσων προβλέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας. Ακόμη και δολοφόνοι ή βιαστές. Η δημόσια σφαίρα, όμως, δεν συγκινείται με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό. Εάν η απόδοση άδειας αποτελεί όνειδος, τότε θα έπρεπε με μεγαλύτερη πειστικότητα και συνέπεια να ζητούν γενικώς την κατάργησή τους, έστω για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκληματιών. 

Β) Η ίδια η φύση και η φιλοσοφική-νομική διάσταση της έννοιας του δικαιώματος, ως παραχώρηση του κράτους δικαίου, υποννοεί πως κάθε πολίτης (ακόμη και ο υπό περιορισμό) τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης από τους νόμους, ανεξαρτήτως των πεποιθήσεών του ή «δηλώσεων μετανοίας». Αλλιώς, δεν κάνουμε λόγο για «δικαίωμα», αλλά για χάρη, όπως αυτές απένεμαν οι δικτάτορες ή οι μονάρχες.

Γ) O Δ.Κουφοντίνας θα περάσει 48 ώρες στο σπίτι του, υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους και παρακολουθούμενος. Μετά θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα περάσει τις τελευταίες ημέρες του μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή, ως ανταπόδοση για όσα έπραξε. Αξίζει, άραγε, να ζητούν συγκεκριμένοι κύκλοι από τους δημόσιους λειτουργούν να παρανομήσουν μέσω «πιέσεων» και «υποδείξεων»;

Υ.Γ Ο Παττακός ή ο Καλαμπόκας, άραγε, δεν είναι «εχθροί της Δημοκρατίας»;

Βαγγέλης Μπρίλος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα