Thumbnail
Με τη συμμετοχή του Μάθιου Νίμις, του Νίκου Κοτζιά και του Νίκολα Ντιμιτρόφ

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με την ολοκλήρωση των εργασιών της τετραμερούς Διάσκεψης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ ο κ. Κοτζιάς είπε ότι, εκτός από τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Ντιμιτρόφ είχε προηγηθεί ακόμα μια χθες το βράδυ, πριν από το δείπνο εργασίας.

Ένα – δύο κεντρικά ζητήματα παραμένουν χωρίς λύση

«Συζητάμε παραλλαγές λύσεων, αρκετές εναλλακτικές» ανέφερε ο κ Κοτζιάς ενώ για την κατ’ ιδίαν συνάντηση, που είχε σήμερα και που διήρκησε περίπου μισή ώρα με τον κ. Ντιμιτρόφ, ανέφερε πως έγινε σε θετικό κλίμα και προς μια θετική κατεύθυνση, ενώ σημείωσε πως ένα – δύο κεντρικά ζητήματα παραμένουν χωρίς επίλυση.

«Θα ήταν κρίμα να μην καταλήξουμε σε συμφωνία, να μην αποδώσουν καρπούς οι συνομιλίες μας», τόνισε ο κ Κοτζιάς προσθέτοντας πως «θα παλέψουμε μέχρι τέλους».

Ανέφερε επίσης ότι, οι δύο υπουργοί θα ενημερώσουν και τους πρωθυπουργούς, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Ντιμιτρόφ: Διερευνούμε επιλογές, χωρίς δεσμεύσεις

Από την πλευρά του ο κ Ντιμιτρόφ τόνισε πως ««συζητήσαμε μια -με δύο διαφορές που έχουν απομείνει, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και επειδή είμαστε και υπουργοί, εκτός από διαπραγματευτές, σήμερα και χθες διερευνήσαμε διάφορες επιλογές, χωρίς να προχωράμε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο να βρούμε έναν συνδυασμό, ικανοποιητικό και για τις δύο πλευρές».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε επίσης ότι «έχουμε περάσει και οι δύο μέρες και νύχτες σκεφτόμενοι ο ένας τις ανησυχίες του άλλου, γιατί ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Διακυβεύονται πολλά. Έχω την πεποίθηση όμως, πως αν καταλήξουμε με τρόπο αποδεκτό από τους λαούς και των δύο πλευρών, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε μια βιώσιμη, σταθερή λύση και συγχρόνως να παράγουμε φιλία, θα αισθανθούμε πως χάσαμε χρόνο μη έχοντας επιλύσει το θέμα εδώ και καιρό» .

Χαρακτήρισε επίσης «μεγάλη ελπίδα και συγχρόνως σκληρό διαπραγματευτή» τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά για τον οποίο παράλληλα εξέφρασε ευγνωμοσύνη.

«Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές γιατί το θέμα παραμένει άλυτο εδώ και καιρό» είπε και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τόνισε «μην θυμώνετε μαζί μας που συναντιόμαστε τόσο συχνά. Αλλά το θέμα έχει βαθιές ρίζες και πρέπει πλέον να το βγάλουμε στην επιφάνεια. Πολλά έχουν γίνει από την πρώτη μας συνάντηση στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούνιο, υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση».

Συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ πριν από την τριμερή

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς, οι δύο υπουργοί θα έχουν εκ νέου ευκαιρία μιας συνάντησης στο Σούνιο, την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Μαΐου στο περιθώριο μιας διάσκεψης για το «Μέλλον της Ευρώπης», στην οποία θα μετάσχουν χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της λεγόμενης ομάδας Βίζεγκραντ.

Από τον athina984

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού