Thumbnail
ξάδελφο του πρώην Υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου

Χρηματικό ποσό, άγνωστο μέχρι πρότινος στις αρχές, που εντοπίστηκε σε Ελβετική τράπεζα φέρνει και πάλι αντιμέτωπο με κακουργηματική κατηγορία τον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην Υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε βάρος του κ. Ζήγρα ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μετά από έρευνα που διενήργησαν οι Επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, με αφορμή στοιχεία που τους διαβιβάστηκαν από τις ελβετικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κατηγορία που καλείται να αντιμετωπίσει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, αφορά έμβασμα ποσού 350 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που είχε εισέλθει σε λογαριασμό του κ. Ζήγρα . Το ποσό, που φαίνεται να συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας επί της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, μέχρι πρότινος δεν είχε εντοπιστεί από τις αρχές. Ο εντοπισμός του εμβάσματος έγινε κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής που απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς στην Ελβετία με βάση συγκεκριμένα στοιχεία που είχε στην διάθεση της.

Έτσι ο κ. Ζήγρας, που συνεργάστηκε με τις αρχές δίνοντας στοιχεία για παράνομες αμοιβές του εξαδέλφου του από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, καλείται να λογοδοτήσει για το επίμαχο ποσό.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ζήγρας καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των αποκαλούμενων "χρυσών μιζών" από την προμήθεια των δύο συγκεκριμένων όπλων, σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ ο πρώην υπουργός σε κάθειρξη 19 ετών.

Το δικαστήριο έχει μετατρέψει την ποινή του κ. Ζήγρα σε εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως και κατόπιν αιτήματος του ,που το στήριξε στην οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει όπως είπε, του έδωσε την ευχέρεια να το καταβάλει σε 36 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιανουάριο.

Με δήλωση του, μετά την νέα κατηγορία σε βάρος του κ. Ζήγρα, ο συνήγορός του κ.Στέλιος Γκαρίπης αναφέρει πως ο εντολέας του "έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές, ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
«Επαναπροκηρύξεις της ΑΑ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας» ζητούν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους