Thumbnail
Χρήσιμες οδηγίες για εξοικονόμηση ρεύματος, άρα και ευρώ!!!

-Βγάλτε τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να εξοικονομήσετε γύρω στα 39 ευρώ τον χρόνο.

-Η αντικατάσταση κάθε απλού λαμπτήρα φωτισμού με λαμπτήρα ενεργειακής απόδοσης μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 13 ευρώ ανά έτος στο κόστος των λογαριασμών σας. Εάν αλλάξετε 10 λαμπτήρες, θα εξοικονομείτε 130 ευρώ το χρόνο

- Βράζετε πρώτα το νερό στον βραστήρα και μετά χρησιμοποιήστε το για το μαγείρεμα. Όσο κι αν αυτό μοιάζει με κόλπο για γρήγορο μαγείρεμα, στην πραγματικότητα είναι πιο αποδοτικό από το να βράζετε το νερό στο μάτι της κουζίνας.

Ένας χρήσιμος οδηγός με συμβουλές που ενημερώνει τους καταναλωτές για τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να συμβάλουν στον περιορισμό των συνολικών δαπανών των νοικοκυριών για ενέργεια, χωρίς να αλλάξουν δραματικά την καθημερινότητά τους, είναι μέρος καμπάνιας της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υλοποιείται στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

-Βάλε σε λειτουργία το κλιματιστικό μόνο όταν η εξωτερική θερμοκρασία φτάνει τους 25°C. Για κάθε βαθμό κάτω από αυτή τη θερμοκρασία, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται κατά 3-4%.

-Η φυσική ψύξη των κατοικιών με το άνοιγμα των παραθύρων κατά τις καλοκαιρινές νύχτες περιορίζει έως και 21% την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για ψύξη.

-Τοποθέτησε ανεμιστήρες οροφής. Οι ανεμιστήρες οροφής προσφέρουν αίσθηση δροσιάς έως και 5 βαθμούς πιο κάτω από την τρέχουσα θερμοκρασία. Επιπλέον, το κόστος λειτουργίας τους είναι φθηνότερο από του κλιματιστικού.

-Κλείσε το κλιματιστικό πριν φύγεις από το σπίτι. Όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, ρύθμιζε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού στο επίπεδο που αισθάνεσαι άνετα.

-Η ρύθμιση της λειτουργίας του κλιματιστικού στην ελάχιστη διαθέσιμη θερμοκρασία δεν ενδείκνυται. Για κάθε άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου, κάνεις εξοικονόμηση σε ποσοστό περίπου 11%.

-Τα παράθυρα με διπλά τζάμια και η αντικατάσταση των φθαρμένων μονώσεων συμβάλλουν στη διατήρηση της ζέστης το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι διατηρούν το σπίτι πιο δροσερό

-Η εγκατάσταση οικονομικής κεφαλής ντους και περιοριστή ροής μπορεί να εξοικονομήσει για μια τριμελή οικογένεια μέχρι ένα κυβικό μέτρο νερού κάθε μήνα. Αυτή η απλή αναβάθμιση θα μειώσει τις ενεργειακές σου δαπάνες κατά περίπου 3,21 ευρώ ανά μήνα (37,44 ευρώ ετησίως).

-Κατά μέσο όρο, τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν το 38% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για το μαγείρεμα.Φουρνάκια μικρών διαστάσεων είναι ενεργειακά πολύ πιο αποδοτικά για το ζέσταμα μικρών ποσοτήτων φαγητού.

-Βγάλε τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μπορείς έτσι εύκολα να εξοικονομείς μέχρι και 39 ευρώ/έτος.Το έξυπνο πολύμπριζο μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομείς χρήματα απενεργοποιώντας συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται.

-Να συντηρείς τακτικά τον λέβητα θερμού νερού για εξοικονόμηση μέχρι και 20% στο κόστος θέρμανσης

-Η αντικατάσταση κάθε απλού λαμπτήρα φωτισμού με λαμπτήρα ενεργειακής απόδοσης μπορεί να σου εξοικονομήσει έως και 13 ευρώ ανά έτος στο κόστος των λογαριασμών σου. Εάν αλλάξεις 10 λαμπτήρες, θα εξοικονομείς 130 ευρώ το χρόνο!

-Να επιλέγεις προσεκτικά συσκευές που προσφέρουν εξοικονόμηση απόδοσης έως και 60% (το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγχεις την ενεργειακή σήμανση της ΕΕ).

Ρίξε μια ματιά εδώ για συμβουλές, κίνητρα και οδηγίες υποστήριξης!
Εάν είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου ή εκμισθωτής, ενδέχεται να δικαιούσαι υποστήριξη και κίνητρα ώστε να πραγματοποιήσεις παρεμβάσεις στο ακίνητό σου για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως για παράδειγμα*:

Διατήρηση της θερμότητας...

Μόνωση τοίχων, οροφής και δαπέδων
Πόρτες ενεργειακής απόδοσης
Παράθυρα ενεργειακής απόδοσης

Αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης...

Εγκατάσταση φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων θέρμανσης
Αντικατάσταση της ηλεκτρικής θέρμανσης με συστήματα αντλιών θερμότητας

Εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας...
Ηλιακοί συλλέκτες
Θερμικά και φωτοβολταϊκά συστήματα
Τεχνολογίες ανάκτησης θερμότητας


Να θυμάσαι ότι...

Οι βελτιώσεις κατοικίας αποτελούν όφελος τόσο για εσένα όσο και για τους ενοικιαστές σου!

Επενδύοντας στην ενεργειακή απόδοση των ακινήτων σου, μπορείς να μειώσεις το ενεργειακό κόστος του νοικοκυριού σου έως και 80%

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.