Thumbnail
Πήραμε στο alfavita.gr και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που συνοδεύεται με την φωτογραφία που βλέπετε.  Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο!

του Γιώργου Δημητρόπουλου

Την φωτό την τράβηξα σήμερα στο κέντρο της Αμαλιάδας. 

Επί ώρα παρατηρούσα αυτόν τον ζητιάνο να περιμένει υπομονετικά μέσα στο κρύο και τη βροχή βλέποντας τον κόσμο να περνάει από δίπλα του. Άλλοι φορτωμένοι με χριστουγεννιάτικα ψώνια, άλλοι με τις οικογένειές τους, ζευγάρια αγκαλιασμένα και παιδιά να φωνάζουν και να γελούν δυνατά. 

Αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία σε έναν άνθρωπο που περίμενε μόνος του μέσα στο κρύο για λίγα ευρώ. Σχεδόν δεν τον έβλεπαν καν, σαν να ήταν αόρατος. 

Σίγουρα δεν θα λείψουν από κανέναν μας 2-3 ευρώ. 

Σίγουρα δεν θα πάθουμε κάτι αν στερηθούμε έναν καφέ. Αυτοί οι άνθρωποι μάς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις καφετέριες που φροντίζουμε να ενισχύουμε συχνά. 

Η μόνη παρέα και συντροφιά του μέσα στο κρύο είναι ο αδέσποτος σκυλάκος που κάθεται δίπλα του, περιμένοντας υπομονετικά και αυτός για λίγο φαγητό. 

Μάλλον έχει εγκαταλειφθεί πρόσφατα και το τελευταίο διάστημα γυρίζει μόνο του στο κέντρο της Αμαλιάδας. Χθες τη νύχτα αργά έτυχε να δω πάλι τον ζητιάνο στην πλατεία Αγ. Αθανασίου και από πίσω του να ακολουθεί το σκυλί. 

Μέρα και νύχτα στους δρόμους, ο ένας να κρατάει συντροφιά στον άλλον. 

Μέρα και νύχτα μέσα στο κρύο και τη βροχή, ο ένας να ζεσταίνει την καρδιά τού άλλου. 

Τώρα τις γιορτές των Χριστουγέννων εκτός από τα φωτάκια στους δρόμους, τα ψώνια, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τις εκδρομές σε χιονοδρομικά όπως το Μπάνσκο και τα Καλάβρυτα, που καθημερινά μας βομβαρδίζουν τα κανάλια της τηλεόρασης και τα δελτία ειδήσεων, ας μην ξεχνάμε και αυτήν την πραγματικότητα, ακόμα και αν δεν μας ευχαριστεί τόσο. 

Ας μην ξεχνάμε και αυτήν την πλευρά των Χριστουγέννων. Ας μην ξεχνάμε αυτές τις ψυχές που βρίσκονται εκεί έξω και που τόσο πολύ έχουν την ανάγκη μας. 

Ας μην ξεχνάμε...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής