Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μεγάλες καταστροφές από τα τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιούλιος, 2018 - 22:48 | Στην Κατηγορία:

Ποια η εξέλιξή τους

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Πρινιά του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο με τους πυροσβέστες να βρίσκονται στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Έξι οχήματα με 15 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ επιτηρούν την περιοχή σβήνοντας παράλληλα και τα τελευταία μέτωπα, με τον φόβο πάντα αναζωπυρώσεων δεδομένου του ανέμου υψηλής έντασης που πνέει στην περιοχή. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά κατέκαψε 100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 20 δασικής και 30 στρέμματα γεωργικής.

Μεγάλες καταστροφές σημειώνονται σε γη και καλλιέργειες από τη φωτιά στα Αχλάδια Σητείας, που απ’ την προηγούμενη Πέμπτη είχε κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού. Η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, με επιτήρηση από πλευράς πυροσβεστικής, με 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες. Η φωτιά κατέκαψε 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 300 στρέμματα δασικής και 1.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης και καλλιέργειες.

Στην Ιεράπετρα στην φωτιά στην περιοχή Σελεκάνου-Μάλλες που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, έχουν καεί 80 στρέμματα δασικής έκτασης. Αυτή την ώρα ένα όχημα της πυροσβεστικής επιτηρεί την περιοχή με στόχο να προβλεφθεί ή όποια αναζωπύρωση.

Τέλος στα Χανιά η φωτιά στην περιοχή των Φαλάσερνων που ξεκίνησε χθες Κυριακή τέθηκε τελικά υπό έλεγχο έχοντας κάψει όμως 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, και 20 στρέμματα δασικής. Δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 4 πυροσβέστες επιτηρούν για τυχόν αναζωπύρωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Εύβοια - Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και την πυκνή καύσιμη ύλη

Στη Δικαιοσύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι ο αδελφός της Βασιλικής Χερουβείμ

Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά όσων εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις