Thumbnail
Τι ανέφεραν οι μάρτυρες στη διαδικασίας της Δευτέρας 17 Ιουλίου

Με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκαιας - Ρέντη Κωσταντίνο Παπαδόπουλο συνεχίστηκε χτες, Δευτέρα 17/7 η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο 902.gr, ο μάρτυρας κατέθεσε για τη δράση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. «Γίνονταν μαζώξεις, έκλειναν τους δρόμους του οικοδομικού τετραγώνου, στεκόντουσαν άτομα δύο - δύο εν είδει φρουράς, φορούσαν την χαρακτηριστική στολή της ΧΑ, παραλλαγές, μπουφάν μηχανής, κρατούσαν ξύλα, χωρίς σημαίες. Εκαναν επιθέσεις σε άτομα που περνούσαν. Θυμάμαι να βλέπω να περνούν δυο Πακιστανοί και να τους χτυπούν. Τέτοια περιστατικά καταγγέλλονταν συνέχεια...».

Αναφερόμενος στα τάγματα εφόδου της οργάνωσης είπε ότι μαζεύονταν κοντά στο δημαρχείο «με σημαίες, ρόπαλα, ασπίδες. Σχημάτιζαν λόχο, 20 ή 50 άτομα, ανά δυάδες - τριάδες με στρατιωτικό σχηματισμό. Είχαν επικεφαλής που έδινε παραγγέλματα, μερικές φορές είδα τον κ. Κασιδιάρη». «Αυτή η συγκροτημένη ομάδα ατόμων χτυπούσε τους μετανάστες, όπως μας καταγγέλθηκε», πρόσθεσε ο μάρτυρας. Για το ΑΤ Νίκαιας είπε ότι δεν απέτρεπε μόνο τους αλλοδαπούς να καταγγείλουν επιθέσεις γιατί «θα μπλέξουν», αλλά και τους ίδιους ως δημοτική παράταξη. Μίλησε και για τον διοικητή του ΑΤ, Γιοβανίδη: «Εχουν ακουστεί πολλά (...) Θυμάμαι ότι βασάνισαν μετανάστη στο ΑΤ Νίκαιας, πέθανε...», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε επίθεση των ταγμάτων εφόδου με δύο βαριά τραυματίες τον Απρίλη του 2013 σε άτομα του ΣΥΡΙΖΑ που κολλούσαν αφίσες με αντιχουντικό μήνυμα. Για χρυσαυγίτες που πουλούσαν προστασία σε κάποιους εμπόρους στη Λαϊκή Αγορά. Οπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό προσιδιάζει «σε νταβατζήδες, σε μαφία». Μίλησε για χρυσαυγίτες με αλεξίσφαιρο γιλέκο, χαρτί και στυλό που ρωτούσαν στην είσοδο της ΔΟΥ της Νίκαιας καθέναν πού πάει. «Εμπαιναν μέσα με τη στολή, μας είχαν καταγγείλει εργαζόμενοι, έβριζαν τους υπαλλήλους ότι δεν εξυπηρετούν τον κόσμο και έφευγαν. Από κάποιους έσκιζαν τα χαρτιά»...

«Είναι ιδεολογικοί απόγονοι του ναζισμού. Το έχουν πει πάρα πολλές φορές, ο Μιχαλολιάκος, ο Παππάς», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόπουλου, που ερευνά τη δράση της Χρυσής Αυγής από το 2010. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην ιεραρχία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης από τις δημοσιογραφικές του πηγές. Οπως είπε, για να γίνει κάποιος μέλος της οργάνωσης αρχικά επιλέγεται από τον σωματότυπό του, στη συνέχεια πρέπει να υπάρχει εισήγηση μελών και τον τελικό λόγο έχει ο αρχηγός της Χρυσής αυγής, ο Ν. Μιχαλολιάκος. Μάλιστα, κατέθεσε ότι υπογράφουν και υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν πάει στρατό. Ο μάρτυρας τόνισε επίσης ότι «επιδοκιμάζεται η κουλτούρα της βίας σε επιθέσεις κατά μεταναστών».

Σχετικά με τα πογκρόμ που έλεγε ο Παναγιώταρος ότι θα γίνουν όταν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ο μάρτυρας τόνισε ότι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διώξεις των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία. Μάλιστα, όπως τόνισε, «υπάρχει συντονισμός, δεν γίνονται αυθόρμητα». Ο μάρτυρας, εκτός από τις εκκαθαρίσεις στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα κατά μεταναστών, αναφέρθηκε και στις ρατσιστικές επιθέσεις μετά τη δολοφονία Καντάρη το Μάη του 2011. Μάλιστα, κατέθεσε ότι υπάρχει δήλωση καθαρίστριας του δήμου η οποία μάζευε συνέχεια λοστούς από την περιοχή μέχρι που κάποιος της είπε να μην τους μαζεύει.

Αναφέρθηκε και στη δράση του Μπούκουρα στον Αγ. Παντελεήμονα: «Υπάρχει δήλωσή του στην Κόρινθο ότι είχε πάρει μέρος στις δράσεις αυτές και μάλιστα ότι είχε προσαχθεί στο αυτόφωρο γιατί κρατούσε στειλιάρι...».

Πηγή: 902.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα