Thumbnail
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τα δύο αλλεπάλληλα μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση είναι αρκετά για να πέσει η «αριστερή μάσκα» της, αυτή που καλλιέργησε ανοχή, που παγίδευσε με κινήσεις εντυπωσιασμού, με επισκέψεις του πρωθυπουργού σε χώρους μνήμης- τιμής ηρωικών γεγονότων και μορφών του λαϊκού μας κινήματος» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και Χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ένα νέο μνημόνιο, ένα 4ο μνημόνιο, μνημόνιο «εις την τετάρτην»

Ο κ. Κουτσούμπας ανάφερε ότι είναι μάταιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,να προσπαθεί να πείσει το λαό, ότι απλά και μόνο, πληρώνει τα σπασμένα της κακής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η ίδια είναι περίπου αθώα του εγκλήματος αφού η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» είναι και η πρώτη που στο ενεργητικό της, με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα, θα έχει την ψήφιση 2 μνημονίων.

«Παίξανε πολλοί με τα όνειρα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Πρέπει όλοι και όλες με μια φωνή να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια!

Καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό» ανάφερε ο Γ.Γ γραμματέας του ΚΚΕ Ενώ επιτέθηκε και με σφοδρότητα στην χρυσή Αυγή για τα πρόσφατα γεγονότα και την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στο Νίκου Δένδια

«Εδώ μέσα στο κοινοβούλιο κάνουν σόου για τα κανάλια μόνο τα τσιράκια του συστήματος, μόνο κάτι ορφανά των SS, κάτι χαφιέδες δουλέμποροι, υπόδικοι καθοδηγητές δολοφονικών ταγμάτων».

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ο κύριος Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν δικαιούνται να κρίνουν το ΣΥΡΙΖΑ για τα αντιλαϊκά του μέτρα, αφού οι ίδιοι ήταν και είναι φορείς τέτοιων μέτρων.

Όπως όλοι αυτοί μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έτσι θα προχωρήσουν και μαζί στην εφαρμογή του 4ου μνημονίου υπέρ του κεφαλαίου, αφού σήμερα δεν κρίνεται, δεν κινδυνεύει να μην ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Για τα αντίμετρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι ο όρος είναι παραπλανητικός, Εφευρέθηκε από την ανάγκη της κυβερνητικής προπαγάνδας για να γίνει πιο μεγάλη η κοροϊδία της και οι ψεύτικες προσδοκίες που πάει πάλι να πουλήσει στον πάντα προδομένο κι ευκολόπιστο λαό.

Ο κ. Κουτσούμπας ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε τον λαϊκό κόσμο που αισθάνεται «αριστερός», που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δυσανασχετεί, αισθάνεται δικαιολογημένη οργή να κάνει το βήμα τώρα και να αγωνιστεί με το ΚΚΕ. «Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με την οργή και τη δυσαρέσκεια γι’ αυτή την κυβέρνηση και την κατρακύλα της. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Για να ζωντανέψει η ελπίδα, τους καλούμε να συζητήσουμε μέσα στο κίνημα για το πώς θα πετάξουμε μια και καλή όσους ρουφάνε το αίμα του λαού.

"Το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» θα σας κυνηγά στον ύπνο και το ξύπνιο σας για πάρα πολλά χρόνια…
Η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι ότι τα ονομαζόμενα αντίμετρα δεν αποτελούν μια διαφορετική, δήθεν φιλολαϊκή πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει.
Πρόκειται για εφαρμογή της πρότασης του ανεκδιήγητου Καμένου για «το ένα κατοστάρικο το μήνα που αντί να το δίνουν οι συνταξιούχοι στους εγγονούς τους» να το δίνουν στο κράτος του κεφαλαίου." τόνισε ο Κουτσούμπας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων