Thumbnail
Μαγειρική

Υλικά:

200 γρ. πλιγούρι

1/2 αγγούρι

1 κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)

1 πράσινη πιπεριά (σε κυβάκια)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2-3 ντομάτες ή 10 ντοματίνια

150 γρ. φέτα σκληρή (σε κυβάκια)

αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα:

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2-3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα:

100 γρ. φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα (καβουρδισμένα, αν θέλουμε)

φύλλα μέντας

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 300 ml καυτό νερό για 30 λεπτά. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό, ανακατεύοντας συχνά (καλύτερα, να το αφρατεύουμε με ένα πηρούνι).

Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίσει για 15 λεπτά. Το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε το πλιγούρι στη σαλατιέρα μας, προσθέτουμε το αγγούρι, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, τις ντομάτες, επίσης σε κυβάκια (αν χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια, κομμένα στη μέση) και τη φέτα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τις σάλτσας σε ένα σέικερ και χτυπάμε δυνατά. Περιχύνουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε (προσεκτικά!) αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Καλό είναι, η σαλάτα να μείνει για μισή ώρα στο ψυγείο, για να είναι δροσερή (αν μείνει και 1-2 ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρισμα, δεν υπάρχει πρόβλημα).

Σερβίρουμε με τον ξηρό καρπό που επιλέξαμε και τα φύλλα μέντας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα