Thumbnail
Δήμος Καλαμάτας

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας να εγκρίνει την αίτηση δωρεάν παραχώρησης χώρου στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μεσσηνίας, ο οποίος επικαλείται αυξημένες ανάγκες για «εθνικούς σκοπούς, ένεκα των χιλιάδων παράνομων μεταναστών» στην περιοχή.

Σε έγγραφο, το οποίο παρουσίασε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση όπως δημοσιεύει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο πρόεδρος του συγκεκριμένου Συνδέσμου Εφέδρων επικαλείται την ανάγκη χώρου εύρεσης χώρου για τη στέγαση του Συνδέσμου και δεν διστάζει να αναφέρει σαν αιτιολογία πως «για την απρόσκοπτη λειτουργία του Συνδέσμου μας, που σήμερα είναι απαραίτητη για εθνικούς σκοπούς, ένεκα των χιλιάδων παράνομων μεταναστών, σας γνωρίζουμε ότι κρίναμε κατάλληλη την αίθουσα του ορόφου του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της παραλίας που μας προτείνατε».

Πριν από έναν μήνα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το συγκεκριμένο αίτημα, παραχωρώντας τον χώρο.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου, στις 4 Μαΐου 2018, με εκπροσώπους του Συνδέσμου, κατά την οποία οι τελευταίοι απέσπασαν δέσμευση για την παραχώρηση δημοτικού χώρου.

Ωστόσο, όταν πήρε την απόφαση έγκρισης, το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε στη διάθεσή του -άγνωστο για ποιον λόγο- την επίμαχη αίτηση που επικαλείται τους… «εθνικούς σκοπούς» των εφέδρων.

Παραμένει άγνωστό τι ακριβώς έχουν στον νου τους οι έφεδροι αξιωματικοί για τη χρησιμοποίηση του χώρου σε σχέση με τους μετανάστες και με ποια αρμοδιότητα νομίζουν πως θα παρέμβουν.

Σαφείς αποστάσεις από το ζήτημα και τους εφέδρους πήρε, πάντως, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ο οποίος δήλωσε στην «Εφ.Συν.» πως θα καλέσει άμεσα για εξηγήσεις τον συγκεκριμένο Σύνδεσμο, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για λυπηρό γεγονός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας