Thumbnail
Τι δηλώνει

Στο Blue Star Patmos ρίχνει τις ευθύνες για τη θαλάσσια ρύπανση ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θεόδωρος Κουντούρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε", δήλωσε σχετικά: «Αν είχε φύγει το καύσιμο, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολλή μεγάλη ζημιά και λυπούμαστε για αυτό. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Αναθέσαμε στα δύο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να κάνουν αυτή τη δουλειά για τις απορρυπάνσεις». Υποστήριξε δε ότι το απέραντο «μαύρο» στην Πειραϊκή και σε όλη την παραλιακή ζώνη δεν οφείλεται στο «Αγ. Ζώνη II».

«Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει και να πάει στην Πειραϊκή. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από το μεσημέρι της Τετάρτης», είπε ο Θεόδωρος Κουντούρης και πρόσθεσε:

«Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν... φορτώσει όλη τη ρύπανση σε μας. Το "Blue Star Πάτμος", πέρασε ρυμουλκούμενο και ήρθε στο Πέραμα για επισκευές. Είχε διαρροή κατά τη διάρκεια της μεθόρμισής του».

«Όταν αλλάζει ο καιρός... Εδώ στο λιμάνι του Πειραιά γίνονται. Υπάρχουν και άλλα πλοία που έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και μπορεί κάποια κομμάτια ρυπάνσεως να είναι και από άλλα πλοία, δεν είναι ότι όλα είναι δικά μας. Δεν βρήκαμε τώρα έναν και τα φορτώνουμε όλα...», υπογράμμισε ακόμη ο Θεόδωρος Κουντούρης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα