Thumbnail
Ο κινητήρας εκσφενδονίστηκε στα 85 μέτρα

Χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες από το τρομακτικό τροχαίο που έγινε στην Αθηνών Λαμίας και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους για να δημοσιευθεί το πόρισμα που ρίχνει φως στο τροχαίο.
Η μοιραία Πόρσε έτρεχε με 320 χιλιόμετρα και η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο κινητήρας της πετάχτηκε 85 μέτρα μακριά.

Μέσα σε 2,5 δευτερόλεπτα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως φάνηκε και από το βίντεο της κάμερας που υπάρχει στην εθνική οδό.
Η μοιραία Πόρσε καρφώθηκε στο γκρι Honda που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του δρόμου και σκότωσε μία μητέρα με το παιδί της. Το θάνατο βρήκε και ο οδηγός και ο συνοδηγός της Πόρσε.

Παρών στο δυστύχημα ήταν ο τραγικός πατέρας του μικρού παιδιού που είδε τη γυναίκα του και το 3χρονο παιδί του να χάνονται από τη ζωή.

Οι νεκροί του δυστυχήματος ήταν οι: Ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, ο συνοδηγός του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η 33χρονη Αποστολία και 3χρονος Παύλος.

Όπως αναφέρει η δικογραφία τα τέσσερα λάστιχα της Πόρσε ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν η αιτία του ατυχήματος. Η ποιότητά τους ήταν καλή ενώ το πάχος τους έφτανε τα 6 χιλιοστά όταν το αποδεκτό από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά. Οι ειδικοί με βάση αξιόπιστες πηγές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχει και ένα δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας από το οποίο προκύπτει ότι το ρολόι για το δυστύχημα άρχισε να μετράει αντίστροφα όταν η Πόρσε επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε ένα ΙΧ μάρκας Μερσεντές. Στο βίντεο διάρκειας 2,5 δευτερολέπτων φαίνεται το αριστερό λάστιχο να έρχεται σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού με αποτέλεσμα κατά την επαναφορά της Πόρσε να μην αντέξει την καταπόνηση και να αρχίσει να κλατάρει.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το ΕΘΝΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα