Thumbnail
Χιλιάδες επισκέπτες θα γνωρίσουν τα εκθέματα των, τις δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά - επιμορφωτικά προγράμματα όλων των κορυφαίων Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τμημάτων και σχολών στο 2ο Spoudase Festival στην Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου. Μετά την ομάδα "Προμηθέας" με το όχημα "Πυρφόρος ΙΙ", έρχεται με φόρα στο Φεστιβάλ η φόρμουλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Όλα τα κορυφαία δημόσια Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα, κεντρικά και περιφερειακά παρουσιάζουν στο πιο κεντρικό σημείο της Ελλάδας τον πλούτο των δραστηριοτήτων τους στις 19 και 20 Μαϊου

Ο χρόνος και ο τόπος που όλες καινοτομίες, τα εκθέματα, οι δράσεις και τα εκπαιδευτικά - επιμορφωτικά προγράμματα όλων των Βαθμίδων της Εκπαίδευσης θα συναντηθούν υπάρχει και λέγεται 2o Spoudase Festival !

Με ελεύθερη είσοδο η μεγαλύτερη εκπαιδευτική γιορτή στην Ελλάδα που πραγματοποιείται για 2η συενεχή χρονιά στην Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου θα φιλοξενήσει 350 εκθέτες και θα υποδεχτεί 30.000 επισκέπτες.

Με χαρά υποδεχόμαστε την  Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο συμμετέχει και αυτό κεντρικά στο Φεστιβάλ. 

Οι χιλιάδες επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι του 2ου Spoudase Festival θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κορυφαία φόρμουλα που κατασκεύασαν οι προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και άλλα κορυφαία εκθέματα δημόσιων Πανεπιστημίων, πάνω στις νέες τεχνολογίες, την ρομποτική και άλλα (δες άλλο ένα παράδειγμα εδώ)

Σχολεία από τα πιο ακριτικά μέρη της Ελλάδας και μαθητές της τρίτης Λυκείου κλείνουν καθημερινά εκδρομές για να έρθουν να δουν τα εκθέματα και τις δραστηριότητες των Πανεπιστημίων στο Spoudase Festival όπως αυτό της Centaurus Racing Team

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη όπως και η συμμετοχή στα 250 workshops δωρεάν, αλλά η εγγραφή απαραίτητη την οποία μπορείτε να την κάνετε εδώ - Με την εγγραφή

Λίγα λόγια για την Centaurus Racing Team

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεμάτους όρεξη και πάθος για το αντικείμενο σπουδών τους. Στόχους τους είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πλήρους λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές μηχανικούς, όπου λαμβάνουν μέρος τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η ομάδα έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Για το επόμενο της μονοθέσιο, τον Αμφίων, η ομάδα αποφάσισε να μοιράσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου σε δυο αγωνιστικές περιόδους. Η περίοδος 2017-18 θα αφορά στην μελέτη και τον σχεδιασμό ενώ η περίοδος 2018-19 θα είναι περίοδος κατασκευής και δοκιμών. Έτσι θα εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση στους απαιτητικούς διαγωνισμούς FSAE των επόμενων αγωνιστικών ετών. 

Αυτό θα το επιτύχει με την μελέτη των παρατηρήσεων που έχει συγκεντρώσει από τους προηγούμενους διαγωνισμούς στους οποίους έχει συμμετάσχει καθώς και την γνώση που μεταδίδεται από τα παλαιότερα στα νεότερα μέλη της. Περαιτέρω, βασικό ρόλο θα έχει και η συλλογή δεδομένων από δίκτυο αισθητήρων εγκατεστημένο στο προηγούμενο μονοθέσιο καθώς και πλήθος πειραμάτων σε νέους τομείς μελέτης. Η προϋπάρχουσα και η αποκτημένη γνώση θα δώσει στην ομάδα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σύνθετα υλικά στα περισσότερα κομμάτια (ψαλίδια ανάρτησης, ημιαξόνια, ντεπόζιτο, σύστημα εισαγωγής αέρα κ.λ.π.) για μείωση βάρους, τον αποδοτικότερο σχεδιασμό των περιφερειακών συστημάτων του κινητήρα, την προσομοίωση την δυναμικής κίνησης του μονοθέσιου καθώς και των ελαστικών του και τον σχεδιασμό ενός πλήρους αεροδυναμικού πακέτου στημένο γύρω από την ανάρτηση. Ως γενικός στόχος είναι η μείωση βάρους και ο σχεδιασμός με γνώμονα πραγματικά δεδομένα.

Ο επόμενος σταθμός της ομάδας είναι ο 20ος διαγωνισμός FSUK που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πίστα του Silverstone τον Ιούλιο του 2018. Εκεί η ομάδα θα συμμετέχει στην Class 2 κατηγορία του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας μερικώς κατασκευασμένο το νέο της μονοθέσιο, καθώς και όλα τα σχέδια του. 

Με ελεύθερη είσοδο, στην καρδιά της χώρας, οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά και να έρθουν σε διάδραση όχι μόνο με την ομάδα "Προμηθέας" του ΕΜΠ ή την  Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και με τις υπόλοιπες κορυφαίες δραστηριότητες των Ιδρυμάτων όπως τα ανθρωποειδή ρομπότ της ομάδας "Κουρήτες" του Πολυτεχνείου Κρήτης, το ρομπότ Ρολίτα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Robots@MET του Πανεπιστημίου Πατρών,  ή την Ομάδα Ρομποτικής Pandora και την Φοιτητική Ομάδα Διαστήματος και Αεροναυτικής του ΑΠΘ  

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα