Thumbnail
Μι βάναυση επίθεση και απρόκλητη περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του 24χρονου Αλέξη Λάζαρη από χρυσαυγίτες, το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου στους Αμπελόκηπους. 

Ένας από αυτούς, ο μόνος που αναγνώρισε έναν από τους δράστες, τον 42χρονο ΧΖ, υπεύθυνο ασφαλείας ων κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής και μετακλητό υπάλληλο του κόμματος στη Βουλή, είπε, σύμφωνα με την «Καθημερινή»: «Ενώ βρισκόμουν στο μπαλκόνι, είδα δύο άτομα να χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές έναν νεαρό. Ανέβαινε πεζός την οδό Παπαδά και τα δύο άτομα ήρθαν από πίσω του. Αμέσως μετά, ανέβηκε την οδό Παπαδά ένα ασημί δίκυκλο, από το οποίο αποβιβάστηκε ο ΧΖ, τον οποίο γνωρίζω καθώς είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Β. στους Αμπελόκηπους. Επιτέθηκε κι αυτός στον νεαρό με μπουνιές και κλωτσιές. Ο νεαρός είχε αίματα στο πρόσωπο και ο ΧΖ του έλεγε "εσύ έκαψες τα γραφεία της Χρυσής Αυγής;". Του αφαίρεσαν το σακίδιο πλάτης και οι τρεις δράστες ανέβηκαν στο δίκυκλο και κινήθηκαν ανάποδα την οδό Παπαδά, προς Μεσογείων. Μετά το περιστατικό κατέβηκα κάτω και δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία».

«Ένας από αυτούς με έριξε κάτω και ξεκίνησε να με χτυπά με τα χέρια και τα πόδια του. Στην συνέχεια ήρθε και ένα άλλο μηχανάκι με δύο άτομα και ένας πεζός και με χτυπούσαν πλέον και οι τέσσερις στο κεφάλι και το σώμα. Καθώς με χτυπούσαν μου έλεγαν να πάμε από τα γραφεία τους και με τραβούσαν σαν να με σέρνουν», κατέθεσε το ίδιο βράδυ της επίθεσης ο 24χρονος.

«Τρώω την πρώτη και την δεύτερη γροθιά στο πρόσωπο, έπεσα κάτω και άρχισε χαμογελώντας να με χτυπάει στο κεφάλι και το πρόσωπο. Την ώρα που με χτυπούσε και προσπαθούσα να προστατεύσω το πρόσωπο, ένιωσα και ένα χτύπημα από πίσω στο κεφάλι. Θεώρησα ότι ήταν και δεύτερο άτομο από πίσω μου. Προσπάθησα να αμυνθώ και τότε ένιωσα και άλλο χτύπημα στο κεφάλι μου προφανώς από τρίτο άτομο. Ο πρώτος από αυτούς, αυτός που με περίμενε στην Παπαδά (αναγνώρισε τον δράστη στο πρόσωπο του ΧΖ) πήρε φόρα με το πόδι του και με χτύπησε στον αυχένα με κλωτσιές. Βλέπω άλλον να έρχεται προς το μέρος μου, πιο ψηλός από μενα, με ρώτησε "πώς είσαι ρε φίλε;" και του λέω "δεν είμαι καλά" και μου έριξε μπουνιές λέγοντάς μου "έλα, πάμε στα γραφεία"», είπε ο 24χρονος στον ανακριτή στις 5 Απριλίου, όταν εξετάστηκε.

Αναλόγως διαφωτιστικές είναι και οι μαρτυρίες των άλλων αυτοπτών, που όμως δεν αναγνώρισαν κανέναν από τους δράστες. «Απευθύνονταν στον νεαρό λέγοντάς του "εσύ είσαι που μας έσπασες τα γραφεία". Ο νεαρός απάντησε "δεν ξέρω τι λέτε" και έκανε πίσω βήματα» είπε μια γυναίκα. 

Την ίδια ώρα ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα και όπως υποστήριξε, ο μάρτυρας που τον κατονόμασε δεν είναι αξιόπιστος: «Τον ήξερα από το σχολείο. Άρχισε να έχει προβλήματα, έκανε χρήση ναρκωτικών και είχε νοσηλευθεί στο 414 ψυχιατρικό νοσοκομείο γιατί είχε ψυχώσεις και εμμονές ότι τον παρακολουθούν. Ειχε σταματήσει να έρχεται στο Β. παρενοχλούσε τις κοπέλες που σύχναζαν εκεί, είχε συμπεριφορά αλλοπρόσαλλη. Το 2015 του είπα να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο μαγαζί και τότε με απείλησε, λέγοντάς μου "βάρδα μη σε πετύχω" και "θα γυρίσει ο τροχός"». 

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό των υπαλλήλων της Βουλής με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα
Όλος ο προγραμματισμός για τα σχολεία μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα