Thumbnail
Το δε υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων των εκτιμητών

Η σχετική διορία των 20 ημερών που είχαν οι 221 ιδιώτες εκτιμητές έληγε τυπικά χθες, αλλά οι 36 δεν είχαν προλάβει ακόμα να παραδώσουν μέσα σε τόσο στενό χρονικό περιθώριο τις μελέτες και τις προτάσεις τους. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο παρατείνει για άλλη μία εβδομάδα το χρονικό περιθώριο, έως τις 22 Μαρτίου.

Πάντως, από τις έως τώρα εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί από εκτιμητές προκύπτει ότι σε περιοχές στις οποίες είναι έντονο το φαινόμενο του Airbnb (ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων) παρατηρείται αύξηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων.

To κέντρο της Αθήνας με περιοχές όπως το Κουκάκι, τα Πετράλωνα ή ο Κεραμεικός βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις ενώ ακίνητα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν αποκτήσει υπεραξία λόγω AirBnb και τουρισμού.

Μετά την υποβολή των προτάσεων των εκτιμητών, αυτές θα αξιολογηθούν από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή θα συγκρίνει τις τιμές που περιλαμβάνονται στις προτάσεις των εκτιμητών με αυτές που προκύπτουν από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και το Μητρώο Μεταβίβασης Ακινήτων. Εκεί όπου διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές θα προχωρεί σε διορθώσεις.

Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει τις εισηγήσεις της για το σύνολο των τιμών αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου, στη συνέχεια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας