το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γλέζος για παιδί Πόλας Ρούπα: "Ζηλέψαμε τον Ερντογάν; Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;"


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 5 Ιανουάριος, 2017 - 21:31 | Στην Κατηγορία:

"Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του. Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας"

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μανώλη Γλέζου για την κράτηση του παιδιού της Πόλας Ρούπα από τις αρχές.

Σε ανακοίνωσή του χρησιμοποεί μία ιδαίτερα σκληρή "γλώσσα", αναφέροντας ότι ακόμη και "στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα".

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου:

«Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

Ζηλέψαμε τον Ερντογάν; Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;

Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία, όλους μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη.

Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του. Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Γλέζος για ΠΓΔΜ: Βγάλτε από το μυαλό σας τη λέξη «Μακεδονία»

Άρθρο στην «Καθημερινή» έγραψε για το Μακεδονικό ζήτημα ο Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος, υπό καταρρακτώδη βροχή, καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

κι αν χιονίζει και αν βρέχει ο αιώνιος έφηβος αντέχει

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου-Γλέζου: «Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου»

Με αφορμή την άρνηση του Γλέζου να παρευρεθεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Μακρόν