Thumbnail
Ομόφωνα αρνητική ήταν η εισήγηση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην πρόταση του οίκου μόδας Gucci για επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

O ιταλικός οίκος προσέφερε χορηγία ύψους 2εκ ευρώ σε βάθος πενταετίας ώστε να διατεθεί σε αναστηλωτικά έργα είτε στην Ακρόπολη είτε σε όποιον άλλο οργανισμό επιλέξει το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η πρόταση των Ιταλών μιλούσε για μια μεγάλη πασαρέλα είτε ανάμεσα στο Ερέχθειο και τη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα είτε δυτικά του Ερέχθειου, το στήσιμο σκηνής μεγάλων διαστάσεων για την προετοιμασία των μοντέλων και ηχεία σε μεταλλικούς πυλώνες ύψους 7-8 μέτρων.

Στην ίδια πρόταση διευκρινιζόταν ότι η επίδειξη θα διαρκούσε 15 λεπτά και οι καλεσμένοι θα ήταν 300, με το 10% να είναι Έλληνες, το 80% να είναι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εκδότες περιοδικών μόδας και το 10% αστερές του Χόλιγουντ.

Η εκδήλωση που θα γινόταν την 1η Ιουνίου θα ξεκινούσε στις 10 το βράδυ με την πρόβα να διεξάγεται δύο ώρες νωρίτερα. Οι διοργανωτές δεσμεύονταν επίσης για πλήρη αποκατάσταση του χώρου με το πέρας της εκδήλωσης.

Τα μέλη του ΚΑΣ απάντησαν στους Ιταλούς ότι «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Απόλυτα σύμφωνη δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά σε αεροπλάνο
Φωτιά εν πτήσει: Πανικός σε αεροπλάνο – Φλόγες ξεπήδησαν από ντουλαπάκι πριν την απογείωση
Βίντεο: Στιγμές τρόμου στην καμπίνα πριν την απογείωση – «Δεν πιστεύαμε τι βλέπαμε»
Φωτιά εν πτήσει: Πανικός σε αεροπλάνο – Φλόγες ξεπήδησαν από ντουλαπάκι πριν την απογείωση
ηλεκτροτεχνιτες
Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος στην Ελλάδα – Έρχεται «έκρηξη» προσλήψεων
Ανοίγουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας – Αναλυτικά οι προϋποθέσεις, οι κατηγορίες τεχνιτών και η διαδικασία αδειοδότησης
Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος στην Ελλάδα – Έρχεται «έκρηξη» προσλήψεων
household
Προσλήψεις καθηγητών Οικιακής Οικονομίας για μεγάλο Επιστημονικό έργο

Ο μεγαλύτερος οργανισμός δημιουργίας και ψηφιοποίησης εκπαιδευτικού και επιστημονικού υλικού ενδιαφέρεται άμεσα να εντάξει στην...

Προσλήψεις καθηγητών Οικιακής Οικονομίας για μεγάλο Επιστημονικό έργο
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".
Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού για την εκπαίδευση
Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".