Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Για πρώτη φορά ο Σ.Δ μπορεί να αποφασίσει να μη γίνουν μαθήματα στον πρωινό κύκλο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων το απόγευμα έως 2 φορές το σχ. έτος


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Αύγουστος, 2017 - 22:39 | Στην Κατηγορία:

Τι αλλάζει με το νέο Π.Δ.

Με απόφαση του ο Σύλλογος Διδασκόντων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, και χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη έγκριση, μπορεί να αποφασίσει για την μη πραγματοποίηση μαθημάτων στην πρωινή βάρδια και να μεταφέρει το ωράριο εργασίας  σε απογευματινές ώρες  για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων έως και 2 φορές το σχ. έτος. 

Κάτι τέτοιο ίσχυε για τα Δημοτικά χωρίς αναφέρεται ο αριθμός μεταφορών ωραρίου εργασίας αλλά όχι όμως για τα Νηπιαγωγεία που μετέφεραν άτυπα τις σχολικές εκδηλώσεις για το απόγευμα ενώ είχαν λειτουργήσει και το πρωί.

Το νέο ΠΔ 79 /2017  δίνει  τη δυνατότητα στο Σύλλογο Διδασκόντων ( Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) για μεταφορά του ωραρίου εργασίας σε απογευματινές ώρες για την πραγματοποίηση  εκδηλώσεων έως και  δύο φορές ανά διδακτικό έτος. Για την απόφαση αυτή ενημερώνονται ο Σχολικός Σύμβουλος και ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα

Η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στις σχολικές δράσεις είναι υποχρεωτική. Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε απογευματινές ώρες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεωνν δύναται να πραγματοποιηθεί έως δύο φορές ανά διδακτικό έτος με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την οποία ενημερώνονται ο σχολικός συμβουλος και ο οικείος Διευθυντής Π.Ε.Ε


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων στην ΠΕ για μεταταγμένους εκπαιδευτικούς

Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών λέει το υπουργείο Παιδείας

Προσλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Ολα τα ονόματα

Προσλήψεις 160 εκπαιδευτικών ΠΕ ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το σχολικό έτος 2017-2018.