Thumbnail
Νέο σκάνδαλο

Σκανδαλώδεις διαδικασίες με τα Κληροδοτήματα του Ερυθρού Σταυρού, μίζες από μισθώματα και δεκαπλάσια χρήματα κάτω από το τραπέζι, και  θυρίδες που εμπεριέχουν ρουμπίνια, διαμάντια και χρυσό κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας στην πολύωρη κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή. Ο κος Ντάσκας κατέθεσε στοιχεία από την πολυετή έρευνα που έχει κάνει μιλώντας για ποινικές ευθύνες μεθόδευση να πάρουν ιδιώτες έναντι πινακίου φακής ένα Νοσοκομείο κόσμημα όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη στο kokkino.gr, νωρίτερα κατέθεσε ο καθηγητής επί των οικονομικών της Υγείας ο κος Λυκούργος Λιαρόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του συμβούλου  στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» έναντι αμοιβής 60000 ευρώ για τρείς μήνες ώστε να συντάξει έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, με πρόταση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
 
Ο κος Λιαρόπουλος αμφισβήτησε την ίδια του την μελέτη, λέγοντας ότι τα 23 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές των VIP από τις δωρεάν νοσηλείες δεν θα έσωζαν το ΚΙΕΝ παρά το γεγονός ότι  στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπως αναφέρεται και στην έκθεση του ίδιου είχε ανάγκη 15 εκατομμύρια ευρώ.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον καθηγητή επί των Οικονομικών της Υγείας αν με τα 23 εκατ. ευρώ που οφείλουν οι VIP ασθενείς θα μπορούσε το νοσοκομείο να σταθεί «όρθιο» και να μην καταρρεύσει κατά το επίμαχο διάστημα, με τον Λιαρόπουλο να διαψεύδει τις μελέτες του απαντώντας «όχι». Ο κ. Λάππας επέμεινε, τονίζοντας πως χρειάζονταν 15 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του νοσοκομείου, οπότε αυτά τα 23 εκατ. από τους μεγαλόσχημους που δεν έβαζαν το χέρι στην τσέπη θα αποτελούσαν «ανάσα», αλλά ο Λιαρόπουλος επέμενε στην άποψή του.
 
Επίσης ο κ. Λάππας κατέρριψε τον ισχυρισμό του Λιαρόπουλου πως δεν υπήρχε καμία σύνδεσή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ειδικότερα, επικαλέστηκε πρακτικά από σχετική Επιτροπή της Βουλής στις 17/1/12, στα οποία αναγράφεται ότι ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσίασε τον Λυκούργο Λιαρόπουλο και τον αποκάλεσε ως «επιλογή του υπουργείου».
Επίσης ο κος Λιαρόπουλος  παρότι καθηγητής της υγείας, δεν γνώριζε για τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και του πλάγιου τρόπου που μπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί του ώστε να οδηγηθεί στον πλειστηριασμό, ενώ ερωτηθείς για το αν ήταν η πιο συμφέρουσα λύση για το κράτος και το δημόσιο απάντησε με κυνικό τρόπο ότι δεν τον απασχόλησε το θέμα.
 
.
Στην έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος της επιτροπής κος Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα έχει παραδοθεί το CD από την οικονομική αστυνομία με τα άτομα που επιβάρυναν τη λειτουργία του.
 
Η δεύτερη ενημέρωση του προέδρου προς τα μέλη της επιτροπής, είναι ότι πλέον διαθέτουν την ογκωδέστατη δικογραφία με 2 διακεκριμένα αδικήματα που περιγράφουν τον κο Αδ. Γεωργιάδη.
 
Πρόκειται για 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρονται να είναι από το στενό περιβάλλον του τότε υπουργού Υγείας όπως είπε ο κος Μπαλωμενάκης για τους οποίους διερευνάται το από πού πληρώνονταν.
 
Η δεύτερη δικογραφία αφορά διαφημιστική δαπάνη ύψους 93.000 ευρώ που δόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρία που προκύπτει ότι είναι μέτοχος ο κος Γεωργιάδης.
 
Στην τοποθέτηση του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, υπογράμμισε πως ειδικά για το ΚΕΕΛΠΝΟ θα ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί για να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο.
 
Επίσης ο πρόεδρος της επιτροπής ενημέρωσε ότι οι εργασίες της παρατείνονται για τρείς επιπλέον μήνες, λόγω του όγκου των θεμάτων και υποθέσεων που έχει να ασχοληθεί, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον καθορισμένη συνεδρίαση.
 
Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα καταθέσουν τα πρώην μέλη του ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν, Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης και Βασίλης Στεργίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia dias
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή
O πατέρας του θύματος κατήγγειλε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, επιτέθηκαν στον 17χρονο γιό του και του...
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή
harvard
Υπό ανάφλεξη τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ για τη σφαγή στη Γάζα - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν προχθές, Τετάρτη, και χθες, Πέμπτη, στα πανεπιστήμια του Λος Άντζελες, της Βοστώνης και του Όστιν στο...
Υπό ανάφλεξη τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ για τη σφαγή στη Γάζα - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ