Thumbnail
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 20 περιπτώσεις απάτης

Αξιοσημείωτη επιτυχία κατάφεραν οι διωκτικές αρχές της Κρήτης που εξάρθρωσαν μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα εγκληματική ομάδα που επιδίδονταν σε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων. Μάλιστα η δεκαμελής σπείρα από την παράνομη δραστηριότητά της είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματά της χρηματικά ποσά ύψους 82.000 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε την κλασική μέθοδο της εξαπάτησης ηλικιωμένων ως επί το πλείστον ατόμων μέσα από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, παρουσιάζοντας ως αληθινά ψευδή γεγονότα.

Η εξάρθρωση της σπείρας των απατεώνων έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς η δράση της δεκαμελούς ομάδας δεν περιοριζόταν στην Κρήτη.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ακόμα 10 ατόμων, έξι ανδρών και τεσσάρων γυναικών, ηλικίας από 19 έως 55 ετών. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας 41χρονος, έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κρήτης, ο οποίος και συνελήφθη. Μάλιστα, φαίνεται πως ο ρόλος του ήταν κομβικής σημασίας, αφού από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι αυτός ήταν που έκανε τα τηλεφωνήματα στα θύματα της σπείρας, μέσα από τη φυλακή.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 20 περιπτώσεις απάτης, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο 2017, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβαιναν στην εξαπάτηση πολιτών.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, ο 41χρονος φυλακισμένος, έχοντας στην κατοχή του τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τα ανυποψίαστα θύματα, είχε αναλάβει την προσέγγιση τους μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στη διάρκεια της οποίας προσποιούνταν το διευθυντικό ή άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος υποκαταστημάτων τραπεζών. Παρουσιάζοντας την κατασκευασμένη ιστορία του έπειθε τους συνομιλητές του να καταβάλλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων στους υπόλοιπους εννέα δράστες.

Το συνολικό ύψος του παράνομου περιουσιακού οφέλους από την δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 82.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Πηγή: cretapost.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diki-aselgeia
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με πρωτοφανή απροθυμία από μεριάς ενόρκων να συμμετέχουν ως ορκωτοί δικαστές...
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
συντάξεις, ΑΤΜ, αναλήψεις, καταθέσεις, τράπεζα
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Η προσαύξηση στην επικουρική σύνταξη ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον Μάιο του 2016 και υπολογίζεται με συντελεστή 0,075%, πλην όμως δεν...
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
σχοινας
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
Η πρόταση  αφορά ένα κοινό πρόγραμμα πανεπιστημίων  από διαφορετικές χώρες της ΕΕ, το οποίο θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη και θα συμβάλει...
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
bigbrother.jpeg
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
Οι γονείς, παρά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου, δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα να μην εγκατασταθούν και λειτουργήσουν οι κάμερες
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία